Od teretane do crvenog tepiha: Povratak omiljene frizure koja oduzima godine

Autor:

21.04.2019 11:00

Foto:

Foto:



Zahvaljujući holivuskim lepoticama koje ga nose, konjski rep odavno ne vezujemo samo onda kad idemo na trening, već ga biramo i za svečane prilike

Mnoge žene će se složiti da je konjski rep najzahvalnija frizura ako vam je kosa duga. Pogodan je u svakoj prilici, ne samo onda kad žurite na posao, a imate “bad hair day”, nego i kad idete na trening, kao i kad brzo treba da se spremite za neku svečanu priliku. Može biti visoko podignut, na sredini glave, spušten, namešten sa strane - što se smatra elegantnijom varijantom. Načina za vezivanje ima mnogo, a oni zavise od dužine i gustine kose i toga šta vam se sviđa. Idealno vreme za ovu frizuru jeste leto, kad ona predstavlja spas od tropskih vrućina.

Mišel Fajfer ostvarila svoj san: Parfemi s potpisom holivudske zvezde (foto)

Vrlo je popularan konjski rep koji se vezuje na vrhu glave, tako da se kosa spušta na ramena. Na crvenom tepihu ga rado nose glumice i pevačice Zendeja i Dženifer Lopez, kao i muzičke zvezde Arijana Grande i Rijana. Konjski rep u svečanim prilikama obožavaju i glumice Blejk Lajvli i Amber Herd. On je savršen za holivudske dame onda kad na sebi imaju skupoceni nakit koji treba da se vidi, a ne da bude zaklonjen kosom.

Modni trend koji je lansirala Kim Kardašijan hit ove sezone (foto)

Posebno je zanimljivo to što je konjski rep omiljena frizura glumicama na dodeli Oskara. Tada ga najčešće prave Kira Najtli, Džulijan Mur, Salma Hajek, Kameron Dijaz, Nikol Kidman, Šarliz Teron, nosila ga je i pokojna Natali Vud davne 1968. Pored filmskih svečanosti, doživeo je konjski rep nekoliko svetlih istorijskih momenata.

Čuven je onaj koji je imala Madona tokom svoje Blond Ambition turneje devedesetih, kao i onaj Britni Spirs 1999. za vreme njene turneje Baby One More Time. Bijonse je zablistala sa ovom frizurom na Met gali 2015, a njen rep bio je inspirisan onim junakinje serije “I Dream of Jeannie” iz ’65. Poznat je i konjski rep Olivije Njuton Džon u filmu “Brilijantin”, kao i onaj sa kikicama koji je nosila Dženet Džekson u ostvarenju “Poetic Justice”.

Inspiraciju je pronašla u muzici: Arijana Grande lansira novu liniju kozmetičkih proizvoda

Konjski rep odavno nije rezervisan samo za žene, vole ga i muškarci sa dugom kosom. Ako treba izdvojiti najpoznatiji, to je svakako rep Karla Lagerfelda.

Maja Gašić

Autor