Kozmetika iz vaše kuhinje: Najbolji prirodni odstranjivači šminke

Autor: Svetlana Stojaković

16.01.2018 12:35

Foto:

Foto:Ukoliko vam je nestalo tonika ili micelarne vode i u svom domu možete da pronađete odlične prirodne preparate za skidanje šminke.

Sve za lepotu: Suzana Mančić otkriva blagodeti detoksikacije pijavicama

Ne možemo reći da nas raduju sve te hemikalije u raznim proizvodima, koje nam kozmetičke kuće nude. A, i nisu baš povoljni. Možete koristiti organske proizvode, ali njihova je cena, u većini slučajeva, zaista paprena.

Ali, neki proizvodi, koje nam je darovala “Majka Priroda”, a koji se možda baš nalaze u vašoj kuhinji, mogu biti dobra, ako ne i bolja zamena za mnoge odstranjivače šminke.

Ulja iz prirode

Maslinovo, kokosovo, jojoba ulje, ili pak ona napravljena od semenki grožđa ili slatkih badema, idealna su za skidanje šminke oko očiju, ali i celog lica i vrata. Pored toga što mogu ukloniti maskaru, senke, ajlajnere, puder, ulja iz prirode hrane i neguju vašu kožu, a sa njima ste sigurni šta upija vaše telo. Pokvasite lice, umasirajte malo ulja na kožu i kuglicama vate skinite šmiku i prljavštinu.

Krastavac

Ovo povrće ima moć da očisti kožu i otvori pore kao ni jedan “čistač” za lice. Ogulite krastavac, izgnječite ga dok ne dobijete tečnu pastu, dodajte malo vode i natopite peškirić u smesu. Sa njim nežno masirajte kožu lica i skinite, obrišite šminku. Primetićete da vam je koža postala mekša. Nečistoće sa lica možete ukloniti i sa mešavinom soka od krastavca i mleka (¼ šolje mleka i 1 kašikica soka od krastavca). Koristite smesu kao i svaki drugi odstranjivač šminke.

Limun

Kao dobar odstranjivač pokazala se i ova smesa zdravih sastojaka iz prirode: sok limuna, pčelinji vosak i bademovo ulje. Jednake količine sastojaka dobro pomešajte (vosak pre toga malo otopite). Manju količinu nanosite na lice, masirate i odstranite kuglicama vate.

Multimasking – rešenje za sve probleme s kožom

Aloe Vera – najbolja nega iz prirode

Pomešajte manju šolju aloe vera gela i ½ šolje ulja jojobe. Nanesite ovu smesu na lice sa vatom i dobro očistite, dok ne uklonite svu šminku.