Promenite jutarnje navike: Šta ne bi trebalo da radite pre posla

Autor:

30.01.2018 10:43

Foto:

Foto:



Jutro kad idemo na posao može da bude baš naporno. Međutim, možemo ga učiniti lakšim ako promenimo nekoliko jutarnjih navika.

Stručnjaci upozoravaju: Popodnevno spavanje može da bude veoma opasno

Ne odlažite alarm – Ponekad nam je stvarno teško da ustanemo, ali nam odlaganje alarma ne čini stvari lakšim, nego težim. Prvo, posle nekoliko dodatnih minuta spavanja obično se osećamo još pospanije. Drugo, to odlaganje može dovesti do toga da zakasnimo, ili da jurimo na posao, što nije dobro. Dve stvari mogu da pomognu. Jedna je da idemo na spavanje malo ranije. Druga je da držimo telefon ili sat malo dalje od kreveta, tako da moramo da ustanemo da bismo ga isključili.

Ne proveravajte imejlove (ili društvene mreže) dok ne stignete na posao – Dan vam je tek počeo, pa zašto biste se uznemiravali odgovarajući na poštu pre nego što stignete u kancelariju? Mnogi počinju da odgovaraju ne mejlove još pre nego što ustanu iz kreveta, a to je negativan početak dana, smatraju neki psiholozi. Isto tako, ako odgovaramo na poruke polubudni, veća je verovatnoća da ćemo napraviti neku grešku.

Kako se osloboditi hroničnog umora: Namirnice koje vraćaju energiju

Ne tuširajte se toplom vodom – Topao tuš kaže našim mišićima da je vreme za opuštanje. Pritisak blago opada, puls se usporava, pa može da se desi da se osetimo još umornije. Rešenje? Istuširajte se vodom na granici hladnog. Ili, ostavite tuširanje za kasnije.

Ne birajte garderobu ujutru – Jutro je dovoljno haotično, a preturanje po ormanima da nađete odgovarajuću garderobu još će povećati haos. Rešenje? Odaberite i isprobajte garderobu za posao uveče, i ostavite je spremnu nadohvat ruke.

Ceo dan sedite na poslu, ovo je pravo rešenje za vas: Namirnice koje otapaju kilograme i oporavljaju telo

Ne doručkujte rafinisane ugljene hidrate – Istraživanja pokazuju da ako ujutru jedemo šećer, ili kifle, beli hleb i slično, brzo ogladnimo, pa je veća verovatnoća da ćemo tokom dana jesti džank hranu. Bolje je pojesti obrok bogat proteinima – na primer, prženo jaje, sir i krišku integralnog hleba.

Krenite na posao na vreme – Nije dobro da izađemo iz kuće tako da stižemo na posao u sekundu. Svak zna koliko mu vremena treba, pa može da pođe malo ranije. Ako je moguće, deo puta do posla pređite peške. Na taj način će jutro proteći glatkije, a vi ćete se osećati opuštenije.