Mejkap noviteti: Glamur za jednu noć (foto)

Autor:

13.02.2018 17:55

Foto:

Foto:Šminka ne treba samo da pokriva nedostatke na licu, već i da u prvi plan istakne sve ono što je na njemu lepo. Veliki broj devojaka preteruje u “isticanju” pa i dalje ne poštuje sveto pravilo da se treba različito šminkati preko dana i uveče. Takođe, kad dođe to famozno veče, naročito vikendom koji je rezervisan za izlaske, mnoge jedva čekaju da stanu ispred ogledala i započnu sa lepljenjem veštačkih trepavica, stavljanjem pudera, hajlajtera, bronzera, korektora, senki i karmina.

Kao i za sve u životu, i u šminkanju je važno imati meru. Zabavno je isprobavati mejkap novitete, ali ako vam konturisanje nije potrebno, zašto onda insistirati na njemu? I uz umereno nanošenje pudera, bronzera i hajlajtera možete se zabaviti i biti odvažne. Ne baš kao modeli na nekoj Diorovoj ili Chanelovoj reviji, ali malo hrabrosti ne može da škodi. Šta kažete da umesto uz gornji kapak ajlajner izvučete duž donjeg, ili da iscrtate neki geometrijski oblik krejonom, stavite zvezdicu u ugao oka ili cirkone odmah ispod obrva?


U svakoj igri, a posebno kad se spremate za izlazak, moćno oružje predstavlja svetlucava šminka. Ona nije svedena kao mat, ali ni ekscentrična kao šljokice, i zato je najbolji izbor kada želite nenametljivo da se istaknete. Hajlajter je u ovakvim prilikama nezaobilazan - nanesite ga od korena nosa pa celom njegovom dužinom, potom pređite njime preko središnjeg dela čela i po jagodicama. Među svetlucavim proizvodima prednjače senke za oči, one i najobičniji izgled mogu pretvoriti u glamurozan. Da bi izgledale dobro i održale se i po nekoliko sati, pre njihovog nanošenja obavezno treba staviti korektor, pa bazu.

Ako vam se dopada “sun kissed look”, najlakše ćete ga postići bronzerom. Osenčite njime ona mesta na licu na koja pada sunčeva svetlost u prirodnom položaju glave: na gornji deo nosa, čelo, jagodice i ivicu brade. I za kraj, kad želite da izgledate elegantno, smokey eyes je i dalje neprikosnoven. Za “holivuski glamur izgled” u završnoj fazi ove tehnike nanesite šljokice na kapak, i to je to.

Maja Gašić

Autor