Koliko često treba šišati kosu ako je puštate?

Autor:

21.02.2018 16:39

Foto:

Foto:Duga kosa je trend koji nikada ne izlazi iz mode pa mnoge žene često odlažu šišanje kako bi im kosa što pre i što više porasla

Međutim, tako svojoj kosi nanose više štete nego koristi. Iako zvuči kao paradoks, makaze nisu neprijatelj za dugu kosu. Oštećene vrhove treba redovno šišati kako bi kosa bili zdrava i bez ispucalih vrhova.

Prva pomoć za ispucale krajeve kose

Koliko onda često treba šišati kosu ako želite da je pustite da poraste? Potreba za šišanjem kose i skraćivanjem vrhova razlikuje se od pojedinca do pojedinca. Naime, tretiranje kose agresivnim bojama i korišćenje fena i ostalih aparata u svakodnevnoj stilizaciji zahteva da češće posećujete frizera. Odlazak u salon možete odložiti redovnom negom kose hidratantnim maskama i drugim preparatima koji će nahraniti kosu.

Ako ste posvećeni nezi svoje kose, dovoljno je da je skratite oko pola santimetra svaka dva meseca. Kosa mnogo brže napreduje ako joj se redovno skraćuju vrhovi, a osim toga, sveže ošišani vrhovi izgledaju punije pa ćete tako postići i željeni volumen.