Svoje rituale za zdravlje i lepotu prilagodite vremenskim uslovima

Autor:

05.03.2018 09:00

Foto:

Foto:



Svako od nas već ima uhodanu rutinu za zdravlje i lepotu, omiljene kozmetičke proizvode kojima smo verni, različite načine na koje volimo da ih koristimo, a imamo čak i omiljene aparate za ličnu negu ili za zdravlje koji nam pomažu da se rešimo sitnih nepravilnosti i dodatno naglasimo lepu i negovanu kosu i kožu.

Međutim, koliko vas prilagođava negu svog lica, tela i kose aktuelnoj sezoni i različitim vremenskim uslovima? Koliko često, s promenom godišnjeg doba, menjate i način na koji negujete kožu i proizvode koje koristite, onako kako to obično radite s garderobom ili ishranom?

Baš sve što vam treba za negu i zdravlje vaše kose i kože lica i tela, možete pronaći na Idealno.rs, onlajn servisu na kojem više od 250 brendova i preko 50 veb prodavnica predstavlja svoje proizvode za negu i lepotu. Tako možete uštedeti vreme u pretraživanju kozmetičkih proizvoda, ali i spasiti svoj budžet jer svaki proizvod može da se uporedi u više različitih veb prodavnica i drogerija.

Najbolji kozmetički proizvodi za svaku sezonu su samo klik daleko

Na portalu Idealno.rs otvorite kategoriju Lepota i zdravlje – u kategoriji proverite sve kozmetičke proizvode i preparate za negu kose, kože lica i tela, ali i različite aparate za zdravlje i ličnu negu.

Kupujte u pouzdanim prodavnicama – na portalu Idealno.rs ponudu predstavljaju isključivo proverene domaće veb prodavnice u kojima je kupovina sigurna i pouzdana.

Redovno proveravajte ponudu u aktuelnim katalozima i lecima omiljenih drogerija – ako niste znale, Idealno.rs svake nedelje objavljuje više od 50 novih akcijskih kataloga i letaka, a mnogi od njih se odnose na vaše omiljene drogerije. Uvek je dobra ideja da proverite ponudu i uštedite prilikom kupovine omiljenih kozmetičkih proizvoda.

Svaku kupovinu možete obaviti i na mobilnom – Idealno.rs vam omogućava da najbolje proizvode i veb prodavnice pretražujete i na pametnim telefonima ili tabletima. Obavezno instalirajte i besplatan dodatak za Chrome 1-2-3 Kupovina s Idealno.rs koji vam omogućava pregled cena u domaćim veb prodavnicama dok pretražujete omiljene proizvode na Guglu.

 

3 sezonske promene za negu lepe i zdrave kože

Na prelazu sezona, pažljivije posmatrajte svoju kožu i promenite uhodanu rutinu nege pre nego što primetite očigledne znake i neželjene promene na koži ili kosi. Iako je vrlo važno, nije i dovoljno promeniti samo način hidratacije, potrebno je prilagoditi i rutinu čišćenja kože i načina na koji koristimo sve ostale proizvode za zdravlje i lepotu.

Način na koji čistite kožu – redovno čišćenje kože lica i tela je deo svakodnevne rutine svakog od nas, i jedan je od glavnih rituala koje treba prilagoditi sezoni. Tokom letnjih meseci verovatno koristite lagani gel za čišćenje lica koji vam pomaže da ujednačite višak masnoće na koži, a istovremeno je prepun umirujućih sastojaka koji prirodno hlade kožu poput aloe koja je idealna za vruće i vlažne mesece. Kako vreme postaje hladnije, u svoju rutinu čišćenja lica ćete želeti da uvrstite mleko ili kremu za čišćenje lica koji će ponuditi dodatnu hidrataciju.

Prelazno doba između letnjih i zimskih meseci možete sebi olakšati pripremom svog proizvoda za čišćenje lica ili tela. Pomešajte malo proizvoda za čišćenje lica koji koristite tokom leta sa kremastim koji koristite u hladnijim mesecima za osvežavajuće čišćenje i hidrataciju kože.

Način na koji koristite piling – redovni piling kože lica i tela je podjednako važan u svim prelaznim sezonama, i leti i zimi. Samo zato što smo zimi pokriveni slojevima odeće, ne znači da treba da prestanemo s redovnim korišćenjem pilinga. Izumrle ćelije kože mogu uticati na to da koža izgleda ispucalo i suvo, a proizvodi koje koristimo za hidrataciju jednostavno neće funkcionisati ako ne uklonimo gornji sloj mrtvih ćelija.

Zimi treba izabrati nežniji piling obogaćen hranljivim uljima kako ne bi dodatno isušivali ili oštetili kožu. Piling kože najčešće obavljamo pod tušem pa u odnosu na sezonu treba prilagoditi i trajanje tuširanja i temperaturu vode. Zimi definitivno treba skratiti vreme tuširanja i ne koristiti prevruću vodu jer će sve to dodatno isušiti kožu.

Način na koji koristite hidratantnu kremu – suva koža definitivno nije na isti način suva u letnjim i zimskim mesecima. Tokom leta koži treba lagana hidratacija koja istovremeno osvežava i hladi. Tokom zime kada je koža često ispucala, suva i iritirana treba koristiti bogate hidratantne sastojke koji će pružiti dobru zaštitu od vetra i hladnoće.

Ako već imate omiljenu hidratantnu kremu koju koristite zimi, i ne znate čime biste je zamenili u letnjim mesecima, predlažemo da je obogatite hranljivim hidratantnim uljem za negu lica i tela. Vrlo je važno znati da je pravo vreme za nanošenje kreme na telo i lice upravo nakon tuširanja kada je koža vlažna. Krema će joj pomoći da zadrži tu vlagu.

Maja Gašić

Autor