Mokri talasi i neobavezne šiške: Kakve frizure ćemo nositi ovog proleća

Autor:

11.03.2018 17:48

Foto:

Foto:



Ovog proleća spremite se za to da svuda oko sebe vidite ‘weet look’ i asimetrične frizure, kao i davno zaboravljene plastične šnale, krpene gumice i žičane rajfove

Uglavnom se ne usuđujemo da nosimo baš sve što nam se servira sa modnih pista, jer da je tako, ovog proleća šetale bismo sa masnom kosom, pramenovima preko celog lica i ošišane skroz asimetrično. Suština je u tome da pogledamo ponudu i potom odaberemo ono što nam se sviđa. Kad su u jesen prošle godine predstavljeni trendovi za proleće 2018, izdvojilo se nekoliko. Nosiće se mokri talasi u svim oblicima i veličinama, a modernu kosu u kući Alexander McQueen vide ovako: “Naše frizure su kao susret devojke inspirisane grandž pokretom i one normalne koja se upravo vratila sa intenzivnog treninga pa je sva znojava”.


Ima i modnih kreatora koji su se opredelili za potpuno prirodne talase, kovrdže ili klasičan, ali i asimetričan bob, mada je više onih koji su se potrudili da osveže zaboravljene frizure i aksesoare.

I šiške su doživele veliki “come back”, no sada se nose ili neuredne duge, ili kratke, takozvane “baby bangs” kakve imaju Ema Votson, ali i druga Ema, Roberts, te Sofija Butela i Alison Sudol.

U modi su i “frizure s volumenom” ofarbane u zagasite, prljavoplave tonove, kao i niske pletenice i jednostavno, nonšalatno uvezan rep.


A šta je sa revijama s početka ove godine koje najavljuju trendove za jesen? Kada Tom Ford na glave manekenki stavi crne kožne trake, jedno je jasno - one će se uskoro nositi i na našim ulicama.

Aleksander Vang najavio je povratak velike plastične šnale, a tu je i “scrunchie”, ozloglašena krpena gumica koja se videla na reviji brenda Mansur Gavriel. Genijalni Džeremi Skot vratio je perike u neonskim bojama, a Prabl Gurung žičane rajfove.

Maja Gašić

Autor