Eksplozija boja: Kakvu šminku nosimo ovog proleća?

Autor:

20.03.2018 09:29

Foto:

Foto:



Ovog proleća sredite neseser za šminku i iz njega izbacite veštačke trepavice i tešku artiljeriju bronzera za konturisanje lica, a ubacite dobra stara rumenila, jarke senke za oči i karmin u nijansi zrele trešnje

Mogu li zaljubljenice u šminku izdržati do jeseni i zime sledeće godine i ne poneti sve što su nam na proteklim nedeljama mode predstavili dizajneri za tu sezonu? Definitivno, ne mogu.

Tako će i na našim ulicama biti viđeni raznobojni Dior ajlajneri, roze senka oko očiju sa revije Ane Sui, ljubičasti karmin sa Valentinove i jarkocrveni kakav su modelima stavljali šminkeri brendova Dolce&Gabbana i Chanel. Hrabre devojke će se odvažiti i da ponesu mejkap kakav je prezentovao Džeremi Skot za kuću Moschino, a one manje hrabre neprevaziđeni smokey eyes. Ono što svakako nećemo videti jesu veštačke trepavice koje polako, ali sigurno, padaju u zaborav.

Ono što su brendovi predstavili prošle godine, a za nadolazeću sezonu proleće/leto, jeste što manje senčenja lica (famozni konturing), dok su hajlajteri i dalje obavezni, kao i roze i kajsija rumenilo u kombinaciji sa puderima lagane teksture. Teška šminka laganim koracima izlazi iz mode.

Na očima će dominirati bela senka, uz nju i plava, a na usnama umrljani ružičasti karmini. Iako crveni ruž gotovo nikad nije izlazio iz mode, sad je sasvim u redu da se ponese samo on i ništa više (staro pravilo - ako istaknemo usne, ne moramo oči).

Sve je popularniji takozvani puder za usne, koji može da se pronađe u drogerijama sa potpisom manje-više svakog mejkap brenda. Maskare u boji su i dalje in, a profesionalni šminkeri ponekad i zaborave da ih stave, pa na kapcima završi samo ajlajnerom iscrtana neobična geometrijska šara. I tu se opet vraćamo na belu, i to “kreč”, kakva je dominirala na revijama kuća Laura Biagiotti, Byblos i Ulle Johnson.


Mada je sezona novogodišnjih praznika davno za nama, šljokice će svetlucati i u proleće i leto. One su prisutne kod brendova Dries Van Noten, Ashis, Jour Ne. Možete ih staviti na ceo kapak, preko neke masne senke, samo u uglove očiju ali i na usne. Obrve su i dalje divlje i guste, ali sada očešljane nagore, nikako perfektno sređene.

Maja Gašić

Autor