Kevin Smit na rigoroznoj dijeti nakon infarkta: Kako sam oslabio 8 kg za 9 dana

Autor:

22.03.2018 21:15

Foto:

Foto:



Kevin Smit (47), režiser i glumac koji zajedno sa Džejsonom Mjuzom čini legendarni dvojac “Džej i Tihi Bob”, krajem februara je na društvenim mrežama objavio da mu je zdravlje ozbiljno ugroženo.

Režiseru kultnih komedija ugrožen život: Kevin Smit doživeo srčani udar

Naime, Kevin je imao snažan srčani udar i "za dlaku" je izbegao smrt. Zahvaljujući lekarima koji su uspeli da otklone začepljenje leve koronarne arterije, režiser kultnih komedija “Clerks”, “Mallrats” i “Chasing Amy” je živ.

A post shared by Kevin Smith (@thatkevinsmith) on Feb 26, 2018 at 1:41am PST

Kako je situacija vrlo ozbiljna, Kevin je primoran da drastično promeni navike u ishrani, ne bi li očistio krvne sudove od masnih naslaga i sprečio pojavu novog infarkta, a po oceni lekara, mora da skine 25 kilograma.

- Za devet dana sam oslabio osam kilograma - rekao je Smit u prvom intervjuu nakon infarkta otkrivši da se pridržavao mono dijete iluzioniste Pena Džileta, a po njegovoj knjizi "Presto!: How I Made Over 100 Pounds Disappear" (Brzo! Kako sam učinio da više od 45 kg nestanu).

A post shared by Kevin Smith (@thatkevinsmith) on Mar 21, 2018 at 12:29pm PDT

Po ovom režimu ishrane prve dve nedelje se jedu samo krompiri, a naredna tri meseca se lagano uvodi ostalo povrće (najviše salate). Voće i orašasti plodovi nisu dozvoljeni.

- Radi se o vrlo rigoroznom režimu, ali moram priznati da mi je zanimljiv. I, naravno, neophodan za moje zdrvstveno stanje. Tek kad se dovedem u red, mogu da razmišljam o tome da se "normalno" hranim - kaže Smit i dodaje - Nikad više neću jesti kao nekada. Moj lekar smatra da nije bio problem u tome kako sam se do sada hranio, jer zapravo to i nije bilo tako strašno, već je problem nastao još u detinstvu.

 

A post shared by Kevin Smith (@thatkevinsmith) on Dec 3, 2017 at 11:55am PST

Kevin je ispričao i da je njegova porodica veoma srećna zbog toga što je promenio životne navike, a ćerku Harli koja je veganka posebno raduje što njen otac više ne unosi namirnice životinjskog porekla.

Maja Gašić

Autor