Anja i Dea Zmbov: Male bjuti tajne stručnjaka

Autor:

25.03.2018 18:30

Foto:

Foto:



Kćerke Nataše Zmbov, osnivačice Laser centra Diva, kao doktorke po profesiji smatraju da samo zdrava žena može da bude lepa, a kao sestre bliznakinje praktikuju slične rituale nege koji se zasnivaju na laserskim tretmanima, hidrataciji kože i navikama koje podrazumevaju da se nikada ne odlazi sa šminkom na spavanje

ANJA

Ujutru se najčešće umijem mlakom vodom i sapunom, a nakon toga obavezno nanosim Aqua lift kremu Laser centra Diva, koja mi je i omiljeni kozmetički proizvod. Ona aktivno neguje i hidrira kožu tokom čitavog dana. Izbegavam da se šminkam kad god je to moguće. Jednom nedeljno izdvojim vreme za mezoterapiju, koja obogaćuje lice vitaminima. Uveče, nakon skidanja šminke, ako je imam na sebi, koristim istu kremu kao ujutru. Ponekad pre nje stavim masku, koju sama napravim.

Dea i ja imamo slične bjuti rituale s obzirom na to da smo bliznakinje. Ipak, postoje razlike. Ona oduvek više voli tamnije tonove kose, a kad šminka oči, češće bira zemljane boje, dok ja volim zelenu.

Prilikom šminkanja ističem usne. Najviše koristim roze nijanse ruževa, a u posebnim prilikama stavim crveni karmin koji se dobro slaže sa mojom plavom kosom. Najbitnije mi je da sakrijem podočnjake. Malo spavam jer mnogo radim, a uveče želim da se vidim sa porodicom, dečkom i prijateljima.

Volim Chanelov puder u prahu Poudre universelle libre, koji koristim već deset godina. Otkrila sam ga kod tetke u neseseru kao srednjoškolka, kad sam se spremala za jedan važan događaj. Čini mi se da ne mogu da živim bez njega.

Moj omiljeni tretman u Laser centru Diva je PRP. Šteta što može da se radi samo tri puta godišnje.

Uglavnom se hranim zdravo - slabije jedem meso i mesne prerađevine, kao i začinjenu hranu. Najčešće ručam salate, ribu, potaže i čorbe koje sama spremam. Najteže mi je da odolim slatkišima jer mnogo volim slatko.

DEA

Kad izlazim napolje, obavezno nanosim zaštitnu kremu. Nikad ne odlazim sa šminkom na spavanje, a povremeno stavljam masku za lice kako bih osvežila kožu.

Najbolje savete za negu dobijam od mame, koja se već 27 godina bavi lepotom kao osnivač Laser centra Diva. Ona insistira na tome da vodimo računa o koži, pa pred leto najčešće radimo seriju lasera Combo 4D za ujednačavanje tena. I mi, kao i ona, smatramo da na vreme treba početi sa negom i postepeno uvoditi nove procedure.

Nisam od onih koji smatraju da lepota mora da boli. Ako ste u rukama pravih stručnjaka, to ne mora uopšte da bude slučaj. U Laser centru Diva postoje tretmani prilagođeni različitim problemima kože. Kada na kraju procedure vidite fantastičan rezultat, zaboravite na sve - čak i ako vas je malo zabolelo.

Moj omiljeni tretman je trajna epilacija laserom. Prosto sam oduševljena činjenicom da nemam dlačice na nogama. Drugi omiljeni laser mi je onaj za lice - Combo.

Prilikom šminkanja najčešće ističem oči. Na usne stavljam sjajeve laganih tekstura. Iako šminka služi da istakne privlačne crte lica, a sakrije eventualne mane, ništa ne prikrivam. Mislim da su nesavršenosti privlačne i da čine čoveka posebnim.

Na sebi nikada ne bih promenila osmeh.

Moj omiljeni mejkap proizvod je Too Faced bronzer, koji sam dobila od sestre kao poklon za Novu godinu. Oduševio me je.

Maja Gašić

Autor