Make up greške zbog kojih izgledate starije

Autor:

27.03.2018 16:52

Foto:

Foto:Dok često ulažemo novac u najnovije kreme, serume i maske za pomlađivanje, ispostavilo se da postoje neke stvari koje pogrešno radimo u svakodnevnoj beauty rutini zbog kojih izgledamo starije. Drugim rečima, uz svakodnevnu negu kože lica, vrlo je važno pravilno prilagoditi šminku svom tipu kože, ali i samim godinama.

Upravo zato predstavljamo vam osam najčešćih make up grešaka koje vam dodaju godine:

1. Koristite pogrešnu podlogu
Mnoge žene greše jer godinama koriste istu nijansu pudera. Naime, tokom godina koža se menja i ne zadržava celog života istu nijansu, zato ton pudera koji ste koristili u dvadesetim možda ipak nije dobar izbor i deset godina kasnije.

2. Pogrešno nanosite puder
Kako svom licu ne biste dodali nekoliko godina, poželjno je umereno naneti puder tamo gde treba i pritom upotrebljavati samo tečni jer suvi puder u prahu ili kamenu isušuje kožu i dodatno naglašava bore.

3. Koristite pretaman tuš
Istaknute linije crnim tušem za oči dodatno naglašavaju bore i nepravilnosti na licu. Umesto crne, pokušajte sa tamnosmeđom ili sivom bojom jer deluje “mekše”.

4. Pretaman ruž za usne
Pretaman ruž čini zrelu ženu još starijom, zato treba birati boje koje su tek za nijansu ili dve tamnije od prirodne boje usana. Ono na što takođe treba obratiti pažnju jesu ruževi s gustom teksturom. Ovakvi ruževi čine usne tanjim i nabaciće vam dodatne godine.

5. Koristite svetlucava rumenila

Ako u svom neseseru imate svetlucava rumenila, bacite ih ili poklonite. Ovi proizvodi uvlače se u svaku poru vaše kože i maksimalno ističu sve ono što želite da sakrijete, a tu je i onaj ružni, neprirodni sjaj.

6. Svetlucave senke za oči
Iz svoje beauty rutine izbacite svetlucave senke i šljokice jer ovakve teksture dodaju godine i ističu bore. Naime, formule koje na bilo koji način reflektuju svetlo, naglašavaju bore i nepravilnosti.

7. Pogrešno nanosite korektor

Pogrešno nanošenje korektora može stvoriti neželjene linije i dodatno naglasiti podočnjake i bore. Da biste korektorom sakrili bore, nanesite ga na unutrašnju polovinu donjeg kapka te tako prikrijte i eventualne podočnjake.

8. Šminku nikad ne koristite
Kao što previše šminke vizuelno dodaje godine licu, isti efekat ima i premalo šminke. Linija usana starenjem postaje svetlija, kao i obrve i trepavice, zato žene koje vole prirodan izgled deluju starije i zapušteno.