Izbegavajte ove namirnice ako ste na dijeti

Autor:

09.05.2018 14:12

Foto:

Foto:



U vreme dijete kao obavezan deo ishrane često se savetuju voće i povrće, ali se obično zaboravlja da ni u čemu ne treba preterivati pa tako ni u konzumiranju ovih namirnica.

Namirnica koja je nezdravija i od šećera i od masti

Tropsko voće

Voće poput manga ili ananasa izuzetno je ukusno, ali ono sadrži mnogo šećera što znači da sadrži i puno kalorija. Umesto njih jedite jabuke koje imaju manje kalorija a sadrže vlakna koja su odlična pomoć prilikom gubljenja kilograma.

Suvo voće

Jeste li znali da jedna šoljica sušenog grožđa sadrži gotovo 500 kalorija, a jedna šoljica suvih šljiva sadrži i do 447. Ako im baš ne možete odoleti, onda pripazite na količinu.

Avokado

Ispostavilo se da ovo, mnogima omiljeno voće, sadrži i najviše kalorija (jedna šoljica narezanog avokada sadrži 384 kalorija), kao i masnoća dobrih za zdravlje srca. Ne biste trebali da ga izbegavate, ali ne preterujte s količinama.

Pije ga svako jutro, a kilogrami se tope: Tajni napitak Dženifer Garner

Sokovi od voća i povrća

Iako je na ovaj način najlakše zadovoljiti potrebe organizma za mineralima i vitaminima, oni mogu da sadrže mnogo više soli i šećera nego što mislite. Pre kupovine ovakvih sokova obavezno pročitajte koji su sastojci, piše Ordinacija