Pet znakova koji vam pokazuju da ste fit

Autor: Svetlana Stojaković

02.06.2018 10:01

Foto:Sledeći put kad stanete na vagu i ne ugledate očekivanu brojku, iako ste strogo pazili na ishranu i redovno vežbate, nemojte biti razočarani. Manje kilograma na vagi nije jedina potvrda da ste smršali niti da ste fit i u dobroj formi.

Vitka linija po receptu Penelope Kruz: Nova mediteranska dijeta topi duplo više sala!

Samopouzdanje će vam podići i ovih pet znakova koje vam vaga neće pokazati:

1. Kako vam stoji garderoba

Vaga vam neće pokazati da li ste izgubili centimetar ili ste smršali za jedan konfekcijski broj. Mišići su puno kompaktniji od masnog tkiva, što znači da će vam garderoba vrlo verovatno bolje stajati ako ste dobili mišiće i izgubili salo.

Vitki u 4 koraka: Kako da pobedite sebe i imate telo kakvo ste oduvek želeli

2. Stanje vaše mišićne mase

Mišići su teži od masnog tkiva pa ako vaga pokazuje istu kilažu ili čak veću, a vežbali ste i vodili računa o ishrani, to može da znači da ste istopili salo i izgradili mišiće. Na ovaj način telo će sagorevati više kalorija kako bi mišići dobili dovoljno energije.

3. Koliko voća i povrća svakodnevno jedete

Vaga vam ne govori šta se događa u vašem organizmu, naročito kad je reč o tome koliko unosite hranjivih materija. Ono čime svakodnevno hranite organizam puno je važnije za vaše celokupno zdravlje i formu od brojke koju pokazuje vaga.

Želite da smršate, a stalno ste u žurbi, ovo je pravo rešenje za vas

4. Koliko ste naučili o zdravom načinu života

Želite li da smršate, važno je da se edukujete o zdravom načinu života. Vaga vam neće pokazati šta ste sve naučili o zdravijem načinu života kao ni to koje ste sve navike stekli, a koje će blagotvorno uticati na vaše telo i zdravlje.

Mali trikovi žena koje nikada nisu na dijeti, a izgledaju odlično

5. Koliko možete da prepešačite

Vaga vam neće reći u kakvoj ste fizičkoj formi. Ljudi s kojim kilogramom viška mogu biti superfit i prepešačiti impresivne maršute, pišu Nezavisne.