Spremne za bikini za deset dana: Dijeta od koje ne odustaju Džej Lo, Žizel Bundšen i Kejt Midlton

Autor:

08.07.2018 11:49

Foto:

Foto:



Dijetu koja daje najbolje rezultate, gubitak od tri do pet kilograma za prvih nedelju dana, osmislio je Francuz Pjer Dukan, a godinama je primenjuju ne samo holivudske glumice već i pripadnice kraljevskih porodica

Vitka linija po receptu Penelope Kruz: Nova mediteranska dijeta topi duplo više sala!

Dukanova dijeta predstavlja program mršavljenja koji se sastoji iz četiri faze, a pošto nema jo-jo efekta, za kratko vreme stekla je veliku popularnost. Idealna je za letnji period kad brzopotezno treba skinuti višak kilograma. Zasniva se na konzumiranju proteina, poput mesa, teletine, piletine i ribe, nemasnih mlečnih proizvoda i jaja, dok se smanjuje unos slatkiša, mahunarki i ostalih ugljenih hidrata.

Oličenje aristokratskog stila: Boje nebeskog svoda su apsolutni hit ovog leta

U okviru prve faze, koja se zove “faza napada”, ishrana se zasniva isključivo na proteinima i nezaslađenim čajevima, kafi i vodi, koju bi trebalo piti što češće. U ovoj fazi kilogrami se bukvalno tope, ali ona ne sme da traje duže od 10 dana.

Druga, odnosno “faza krstarenja”, podrazumeva i dalje unos proteina, ali se u ishranu uključuje i povrće, pre svega sirovo ili bareno koje ne sadrži skrob: krastavci, paradajz, zelena salata i spanać. U njoj se u proseku gubi oko dva kilograma nedeljno. Nakon početnog brzog gubitka kilograma oni se sada skidaju sporije, a do željene kilaže se stiže sigurnijim tempom. I dalje je unos proteina veliki pa treba piti što više vode.

Latino diva Dukanovoj dijeti verna je godinama

Dženifer Lopez kreirala make up kolekciju

Kada je rezultat postignut i kada ste zadovoljni onim što vidite u ogledalu, vreme je za treću fazu, “fazu konsolidacije” ili “fazu proslave”. Ona je ključna tačka Dukanove dijete budući da je tokom nje fokus na sprečavanju vraćanja izgubljenih kilograma tako što je jednom nedeljno dozvoljena nagrada. Nagrađivanje podrazumeva da možete sebi priuštiti jedan obrok koji će sadržati ugljene hidrate, testeninu ili pirinač na primer, kako biste proslavili uspeh koji ste u prethodnim fazama postigli. Pjer Dukan uzeo je u obzir činjenicu da su ljudi najranjiviji u periodu nakon dostizanja željene kilaže i da tada većina doživi jo-jo efekat, a neki se ugoje i više nego pre početka dijete. Zato ova faza ima za cilj postepeno odbacivanje striktnih pravila ishrane.

Rešite se pomorandžine kore bez gladovanja: Sedmodnevna anticelulit dijeta

Španska glumica Penelope Kruz kada želi da telo vrati u top formu bez dvoumljenja se opredeli za isproban recept Dukanove dijete

Poslednja faza, “faza stabilizacije”, po Dukanovim rečima traje do kraja vašeg života. Tada možete uzimati sve namirnice, uz izbegavanje onih izrazito masnih. Takođe, potrebno je pridržavati se samo jednog pravila - jedan dan u nedelji, a Dukan predlaže četvrtak, jedite samo proteine kao i u prvoj fazi. Preporučuje se i redovna fizička aktivnost, kako ne bi došlo do ponovnog vraćanja nezdravom stilu života.

Brazilska manekenka Žizel Bundšen voli ovu dijete jer posle nje nema jo-jo efekta

Iznenađujuće blagodeti meditacije: Brojnim zvezdama je pomogla da poboljšaju život

Iako Dukanova dijeta poslednjih 10 godina važi za najpopularniju u Francuskoj, za njom su posegle i mnoge poznate dame na američkom kontinentu. Dženifer Lopez, Žizel Bundšen, Penelope Kruz i Kejt Midlton samo su neke od slavnih ličnosti koje su sprovele ovaj program ishrane kako bi dostigle i očuvale vitku liniju.

Predlog jelovnika

Prva i druga faza

Doručak:
- omlet,
- nekoliko šnitova nemasne šunke.

Ručak:
- pastrmka sa biljem i začinima.

Večera:
- piletina začinjena belim lukom.

Treća faza

Doručak:
- parče tosta,
- tvrdo kuvano jaje,
- šoljica kafe.

Ručak:
- omlet sa pečurkama i sirom.

Večera:
- supa od povrća,
- domaći nemasni sir sa komadićima breskve.