Preporuka za leto: Ruževi nove generacije (foto)

Autor: Maja Gašić

06.08.2018 21:30

Foto:

Foto:Umesto mat karmina zagasitih tonova, tokom leta nosite sjajeve laganih tekstura, balzame i proizvode gelastih formula

Iako se preko leta manje šminkamo i veću pažnju obraćamo na sjajeve za telo i bronzere negoli karmine, naš izgled neće biti potpun ako ne namažemo usne (makar labelom sa zaštitnim faktorom). Tokom vrelih meseci najbolje je stavljati jarke boje jer osvežavaju lice i lepo idu uz preplanuli ten.

Crveni karmin je odavno nadrastao sve trendove i nosi se uvek i svuda, ali ovog leta treba malo odmoriti od tamnijih nijansi (bordo, tamnobraon, ljubičaste), dok su nude i boje mesa i breskve pun pogodak. Promovišući prirodniji izgled, bjuti industrija se okrenula laganijim, kremastim formulama.

U poslednje vreme sjaj za usne je popularniji od ruža, a najtraženiji su proizvodi koji na sebi imaju oznaku “tint” ili “stain”. Mada izgledaju kao karmini, oni to zapravo nisu i za razliku od njih najčešće su gelaste teksture. Podsećaju na balzame za usne, a takva im je i funkcija. Pored toga što hidriraju i hrane, na usnama mogu da se zadrže više od 12 sati.

Maja Gašić

Autor