Kapljice za kožu poljubljenu suncem

Autor:

24.08.2018 10:29

Foto:

Foto:



Self-Tanning drops su kapljice koje pretvaraju vašu omiljenu kremu, serum pa čak i sredstvo za zaštitu od sunca (ono sa oznakom SPF) u proizvod koji podstiče kožu na samopotamnjivanje

Ukoliko hoćete da pocrnite, a ne idete na more ili planinu, niti u solarijum jer on nanosi više štete nego koristi, ne preostaje vam ništa drugo nego da se odlučite za neko od sredstava za samopotamnjivanje koja postoje na tržištu. Zahvaljujući njima tamnimo pametno, a ona se svake godine pojave u nekom novom obliku ili sa obogaćenom formulom. U našim apotekama i parfimerijama se mogu naći sprejovi, maramice, pene, a odnedavno su u ponudi i kapi Tanning drops, jedan od “najinteligentnijih” proizvoda za samotamnjenje ikad osmišljenih.

Ovo sredstvo za negu lica i tela najnovije generacije upotrebljava se tako što se umeša sa vašom omiljenom kremom ili serumom, pa čak i sa proizvodom za zaštitu od sunca. Najbolja stvar u vezi sa njim jeste ta što imate potpunu kontrolu nad time koliko želite da vam bude tamniji ten - što više kapljica stavite, to će intenzivnija biti boja.


Na svetskom tržištu nema mnogo ovih kapi, ali su se neke već izdvojile. Tu su Tan-Luxe The Face Anti-Age Rejuvenating Self-Tan Drops, koje dolaze u dve nijanse - light/medium i medium/dark, napravljene posebno za lice i telo. Obogaćene su uljem koštice maline, aloja verom i vitaminom E, pa pored toga što potamnjuju kožu one je i neguju. Zahvaljujući Tri-Collagen Booster tehnologiji ovaj proizvod je jednako jak saveznik u podmlađivanju kao i u samopotamnjivanju.

Oskia Tanning Drops sadrže DHA i melanin bustere koji podstiču kožu da na prirodan način, sama, formira tamniji ten, a u sastavu imaju i kapljice sa hijaluronskom kiselinom za jači sjaj. Dr Sebagh Self-Tanning Drops idu korak dalje jer mogu da utiču na sintezu melanina, da stvaraju zlatni sjaj kože i zaštite od takozvanog HEV (High Energy Visible) svetla koje emituju pametni telefoni, tableti i računari.

Pre korišćenja kapljica budite sigurni da vam je koža potpuno čista. Ne morate raditi piling lica (što je obavezan korak pre nanošenja kreme, spreja, maramica ili pene za samopotamnjivanje). Ne bi bilo loše da upotrebljavate neko sredstvo za čišćenje koje sadrži glikolnu kiselinu, jer ćete na taj način sprečiti pojavu one grozne žute ili narandžaste boje kakva najčešće nastane kad se stavi neko sredstvo za samopotamnjivanje. Potom pomešajte na ruci od jedne do četiri kapljice sa kremom ili serumom za hidrataciju i nanesite na celo lice. U zavisnosti od toga koliko kapljica stavite, toliki će biti intenzitet boje koju dobijete. Na kraju dobro operite ruke i to je to. S vremenom će boja vašeg lica (ili tela) biti sve tamnija, a ako ste baš vešti sa self-tan kremama, igrajte se pa pomešajte jednu kapljicu sa serumom i stavite samo na obraze kako biste dobili onaj “tek sam se vratila sa plaže” izgled.

Maja Gašić

Autor