Kako se osloboditi zubobolje bez analgetika

Autor: Svetlana Stojaković

18.09.2018 22:54

Foto:Ukoliko ne posećujete zubara redovno velika je verovatnoća da ćete da iskusite zubobolju. Reč je o jednom od najjačih bolova koji umesto analgetika može da se ublaži prirodnim sredstvima. Veoma delotvorni u saniranju upale su neven, beli luk, karanfilić, alkohol...

I miris i koncentracija: Kako kafa utiče na naš mozak

Neven

Neven se vekovima koristi za ublažavanje širokog spektra zdravstvenih problema jer deluje antiseptično i antibakterijski. Ispiranje usne duplje čajem od nevena predstavlja umirujući tretman za bolesti desni i upalne procese na zubima.

Ceo dan sedite, a želite da budete fit: Jedite ove namirnice

Karanfilić

Recept za upotrebu karanfilića je jednostavan; žvaćite karanfilić, jer je on prirodan anestetik, a prema nekim istraživanjima olakšava zubobolju za samo nekoliko sati.

Beli luk

Jedan je od najmoćnijih prirodnih sredstava za smirivanje bola. Organski spoj koji se naziva alicin daje glavna antioksidativna svojstva belom luku. Prepolovite čeno i stavite ga na zub koji boli, a bol bi trebalo da nestane za nekoliko minuta.

Alkohol

Mislite o svom zdravlju: Zašto je najbolji jutarnji trening

Nije potrebno da se popije da bi uminula zubobolja, već se njime ispiraju usta, a on deluje dezinfekcijski jer uništava bakterije.