Provereni trikovi za svež izgled: Izbrišite umor s lica za svega nekoliko minuta!

Autor:

06.10.2018 18:00

Foto:

Foto:



Niko ne mora da zna da ste loše ili malo spavali ukoliko se ujutru poslužite pametnim trikovima: masažerom za lice, kafenim kašičicama i najjačim oružjem - crvenim karminom

U situacijama kad radite prekovremeno ili ste izloženi stresu, nedajbože bolesti ili nesanici, ne samo što se fizički osećate loše nego obično tako i izgledate. Srećom, danas postoji mnogo proizvoda i aparata koji vam mogu pomoći da zablistate i da za nekoliko minuta delujete kao da ste umesto tri spavali sedam sati.

Za početak, pre nego što krenete na spavanje - nahranite kožu. U poslednje vreme pažnju posvećujemo serumima, ampulama i uljima, a zaboravljamo moć koju ima obična noćna krema. Koristite onu sa retinolom, koji dokazano zaglađuje kožu i umanjuje tamne kolutove oko očiju tako što podstiče proizvodnju elastina i kolagena. Dobra ideja pre odlaska u krevet su i flasteri sa hijaluronskom kiselinom, kao i to da na jastuk stavite još jedan manji kako biste spavali pod uglom od 45 stepeni, da bi sva tečnost iz organizma išla nadole.

Jutarnji umor se najpre primeti na očima. I zato iz spavaće sobe pravac u kuhinju. Pokvasite kafene kašičice i stavite ih u frižider na dva minuta, pa ih isto toliko držite na očnim kapcima kako biste smanjili naduvenost. Za crvenilo koristite kapi za oči i obavezno stavite kremu za to područje (najbolje su one na kojima piše “illuminating” ili “correction”). One najčešće imaju aplikator u obliku masažera kojim ćete podstaći cirkulaciju, pa ćete izgledati zdravije.

Ne zaboravljajte ni ostatak lica. Ako nemate vremena za piling (koji treba raditi jednom do dva puta nedeljno kako biste redovno uklanjali mrtve ćelije s kože), stavite detoks masku koja se drži samo minut. One od gline su odlične za apsorpciju ulja, suvoj koži će uvek prijati neka hranljiva, dok će benefite od hidratantne osetiti svaki tip.

Moć šminke u situacijama kad izgledamo loše ne smemo da zanemarimo, čak na nju treba najviše i da računamo. Kad nahranite kožu, a ona pojede “ručak” koji ste za nju spremili, počastite je korektorom (neka bude tečan, umesto stika, i u zelenoj boji). Koristite laganije pudere, uprkos uvreženom mišljenju. Kad delujete umorno, nije vam potrebna jača već laganija šminka. Na sebi ne morate da imate nijedan mejkap proizvod, ali ako na usne stavite crveni karmin, izgledaćete kao da ste satima spavali. Ne preskačite rumenilo, nanestite ga i na kapke kako biste postigli svežiji izgled. Izbegavajte crne krejone i ajlajnere, a obavezno namažite maskaru (onu koja prija osetljivim očima), i to tek pošto ste prethodno uvili trepavice - uvijač čini čuda u trenucima kad želite da “otvorite oči”.

Maja Gašić

Autor