Jasni znaci da vam metabolizam ne radi dobro

Autor:

23.11.2018 10:00

Foto:

Foto:



Usporeni metabolizam znači da telo ne može hranu koju unosimo dovoljno efikasno da pretvori u energiju. Ovi simptomi mogu da alarmiraju na razne zdravstvene tegobe, pa tako i na to da vam metabolizam ne radi dobro, naročito ako vas muči nekoliko njih odjednom.

Navike koje usporavaju gubljenje kilograma

1. Jako ste umorni

Mnoge stvari mogu biti razlog umora, uključujući očite faktore kao što su nedostatak sna i naporne vežbe. Međutim, ako ste često jako umorni, to može biti alarm na usporeni metabolizam jer telo ne može dovoljno brzo hranu koju pojedete da pretvara u energiju.

Krenite u borbu protiv suve kože: Ublažite perutanje pomoću ovog jednostavnog recepta

2. Koža i kosa odjednom su postale suve
Kada metabolizam ne radi dobro, telo ne može dovoljno brzo obnavljati ćelije važne za zdravlje kože i kose koje postaju suve. Suvoća kože i kose može da ukazuje i na mnoge druge stvari, poput loše ishrane.

Kako se osloboditi hroničnog umora: Namirnice koje vraćaju energiju

3. Imate potrebu za slatkim i hranom bogatom skrobom

Potreba za određenom vrstom hrane često ukazuje na to da telu treba energije. Ako se dobro hranite i dovoljno spavate, ali i dalje osećate veliku potrebu za slatkim i hranom bogatom skrobom, to može značiti da metabolizam hranu koju ste već pojeli ne prerađuje dobro u energiju koja je potrebna vašem telu.

4. Dobijate kilograme iako se zdravo hranite
Prirodno je da se s godinama metabolizam usporava, zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, a i dalje se gojite, verovatno je reč o presporom metabolizmu.

5. Stalno vam je hladno

Metabolizam također opskrbljuje telo toplinom, a ako on radi sporo, posledica će biti stalan osećaj hladnoće. To ćete posebno osetiti noću kada se u krevetu budete pokrivali s nekoliko slojeva kako biste se ugrejali.

Ceo dan sedite na poslu, ovo je pravo rešenje za vas: Namirnice koje otapaju kilograme i oporavljaju telo

6. Raspoloženje vam se stalno menja
Konstantan osećaj iscrpljenosti jer se vaš organizam "muči" kako bi preradio hranu može da dovede do toga da ste često razdražljivi i da vam se raspoloženje stalno menja, piše zadovoljna.