Idealne kombinacije namirnica koje će vam pomoći da brzo smršate

Autor:

24.11.2018 10:00

Foto:

Foto:Svima je poznato da izbalansirana ishrana pomaže da se rešimo suvišnih kilograma i čini da se kompletno osećamo bolje.

Osam namirnica za održavanje linije

Ovih nekoliko kombinacija ukusnih i korisnih namirnica će vam pomoći da upravo sada napravite korak u susret idealnoj figuri

Povrće i jaja

Jaja olakšavaju apsorpciju karotena (ovi pigmenti daju boju povrću) i u kombinaciji sa svežim povrćem obezbeđuju dvostruku korist onima koji se bore sa suvišnim kilogramima.

Pileće meso i paprika

Paprika odlično topi višak kalorija i pomaže telu da pretvori hranu u energiju. U kombinaciji s piletinom, koja je bogata belančevinama, dobija se ukusno i zdravo jelo.

Najbrža dijeta s najboljim rezultatima: Suve šljive snižavaju visok pritisak i tope kilograme

Mahunarke i kukuruz

Poslednja istraživanja su pokazala da se upotrebom mahunastog povrća mogu skinuti kilogrami. S druge strane, kukuruz sadrži čvrst skrob – složeni šećer, dobar za creva, imunitet i vitku liniju.

Zeleni čaj i limunov sok

Zeleni čaj sadrži katehine, moćne antioksidanse. O korisnim svojstvima limuna znaju svi, ali još jedan plus citrusnog voća je što mogu da smanje razlaganje katehina, čineći da postanu još lakši za apsorpciju.

Losos i špargla

Losos sadrži korisne omega-3 masne kiseline, a špargla je bogata celulozom i belančevinama i pritom pomaže da se izbaci iz organizma suvišna voda. Zapecite jelo u rerni ili ga pripremite na pari – tako će biti i ukusno i zdravo.

Zdravi, ukusni i podižu energiju: Napici za dobro jutro

Bademi i grčki jogurt

Neki vitamini (posebno A, D i E) se najbolje usvajaju kada se koriste zajedno s mastima. Na primer, badem je izvor kalcijuma, antioksidanasa i vitamina E, a grčki jogurt sadrži masti i bogat je vitaminom D. Idealna kombinacija!

Avokado i spanać

I spanać i avokado sadrže ogromnu količinu vitamina i mikroelemenata, zato će salata od njih doneti maksimalnu korist vašem organizmu. Spanać je dobar i u kombinaciji s maslinovim uljem, a avokado s ribom, piletinom i integralnim hlebom.

Tunjevina i đumbir

Tunjevina je bogata omega-3 kiselinama, a takođe i sprečava gomilanje masnih naslaga u oblasti stomaka. Đumbir poboljšava rad stomaka i sprečava nadutost. Zato ne lišavajte sebe ni salate od tunjevine, ni sveže pripremljenog sušija. Ali izbegavajte sos od soje: sadrži mnogo soli.

Po savetu fitnes stručnjaka: Kako se osloboditi viška sala na stomaku

Takođe obratite pažnju i na kombinacije namirnica koje treba izbegavati:

-Nemojte jesti belančevine (meso, riba, jaja itd.) i ugljene hidrate (hleb, žitarice, krompir, peciva) u okviru istog obroka.

-Nemojte jesti zajedno kisele namirnice (citruse, jabuke, paradajz) i ugljene hidrate.

-Izbegavajte upotrebu ugljenih hidrata i šećera, na primer, pite s džemom.

-Belančevine ne treba koristiti zajedno sa skrobom, kao ni s drugim belančevinama (meso+jaja, sir+jaja, meso+orašasti plodovi itd.).

Ravan stomak bez mnogo odricanja

-Voće uvek jedite odvojeno od osnovne hrane, posebno dinju.

-I mleko je najbolje koristiti odvojeno ili ga potpuno izbaciti iz jelovnika, navodi portal uspesnazena.