Nada Gogić: Idealan make up bez rumenila i karmina

Autor:

29.11.2018 18:41

Foto:

Foto:



Buđenje u sitne sate i izlazak pred kamere u Jutarnjem programu voditeljki RTS-a uopšte ne smeta jer je u to vreme sveža i odmorna, skrivanje sitnih nedostataka prepušta veštim rukama vizažista, odahnula je od kada postoji gel lak za nokte, a figuru i formu održava vežbama tri puta nedeljno

Lice

Odavno, da ne kažem oduvek, budim se rano, pa je jutro jedino vreme kad sam sveža i odmorna. Za sva prikrivanja, otkrivanja, maskiranja... zadužene su moje televizijske šminkerke. I posle petnaest godina svakodnevnog šminkanja ama baš ništa ne umem sama.

Nega

Ranije je bilo jednostavno. Umijem se, stavim kremu i legnem da spavam. Ujutru isto to. Svaka godina, međutim, dodaje po nekoliko novih preparata u neseser i nekoliko desetina minuta rituala pred spavanje. Ali poslušna sam. Kozmetičarka Saška kaže šta treba i ja to radim. U poslednje vreme odlazim u kozmetičke salone, na neke regularne tretmane i mezoterapije. Ne znam da li deluju, ali prijaju.

Kosa

Samo jednom sam promenila boju kose, greškom. I sad kad svom frizeru Ostoji pomenem da bih nešto da menjam, on me podseti na moju “otvorenost” ka novom i jauke kad nešto promeni. A teška je plava za održavanje. Tek što se ofarbam, mogla bih opet.

Manikir

Bitno mi je da su mi nokti uredni i kratki, a otkako sam otkrila gel lak, život mi je stoput lakši. Boje menjam.

Šminka

Ne umem sama da se našminkam i ne mešam se mnogo kad drugi to rade. Lepo mi je kad mi naglase oči, ljubičastom senkom, recimo. Tako i moja boja očiju bude vidljivija. Ne volim rumenilo, ni karmine. Dopada mi se kada je ten čist i oči istaknute maskarom. Kojoj je to dovoljno, ta je srećna žena.

Parfemi

Sada obožavam Molekul 01. Volim kada parfem ostavlja trag, kad me prepoznaju po njemu. Drži me tako neko vreme, pa ga promenim. Obično kad neki lep namirišem kod kume. Odmah joj ga otmem.

Fitnes

Idem na fitnes, kukam, plačem, ali ne odustajem. Vežbam tri puta nedeljno i nikako da postane lakše. Posvećena sam i odgovorna. Malo se cenjkam oko broja ponavljanja, ali odradim na kraju. Skoro sve.