Za vitki stas: Pet namirnica koje nije poželjno jesti posle 19 časova

Autor:

06.02.2017 14:40

Foto:

Foto:



Svi oni koji su makar jednom tokom života bili na dijeti znaju da ne treba jesti kasno uveče. Ipak, često se dogodi da je potreba za hranom toliko jaka, da jednostavno moramo nešto pojesti. Portal Zadovoljna.hr donosi spisak namirnica koje je poželjno izbegavati u ovakvim situacijama.

Sadrži samo 26 kalorija:Svima dostupno blago koje nepravedno ignorišemo

Prženi krompirići

Poznato je da je masna, teška hrana bogata kalorijama i masnoćama, ali treba joj i više vreme da se svari zbog čega se ujutro možete osećati umorno i tromo, odnosno nenaspavano. Ako ste kasnije uveče gladni, umesto kalorične, masne hrane poput prženih krompirića izaberite manji sendvič od ćuretine.

 

Koju to namirnicu Viktorija Bekam jede baš svakog dana

Crveno meso

Kao i masna hrana, i crveno meso može teško pasti na želudac zbog čega biste mogli da imate problem sa uspavljivanjem, jer se crveno meso sporo vari. Crveno meso je najlošiji izbor za obrok posle 19 sati, ali i velika porcija piletine ili svinjetine, takođe nisu dobar izbor. Ne morate u potpunosti izbegavati belančevine, samo pazite da jedete krto meso u malim količinama, poput ćurećih prsa ili šoljice jogurta.

Ljuta hrana

Uživanje u ljutoj hrani posle 19 sati može vas koštati dobrog sna. Osim toga, (pre)začinjena hrana često uzrokuje nadutost i probavne smetnje, naročito ako pola sata nakon konzumiranja takve hrane mirujete.

            Testenina

Testenina je jedan od najkaloričnijih ugljinih hidrata– u jednoj porciji testenine možemo konzumirati čak 400 i više kalorija, a one se najviše skupljaju na predelu stomaka. Testenina će puno manju štetu napraviti ako je konzumirate ranije tokom dana.

 Čokolada

Ne samo da je čokolada puna kalorija i šećera, nego sadrži  i kofein koji može uzrokovati nemiran san. Čokolada nas ne čini sitijima, pa ako žudite za čokoladom, ne mora značiti da ste gladni, nego da jednostavno imate potrebu za slatkim. Bolji izbor biće topli čaj ili čaša čokoladnog mleka sa niskim procentom masnoće. Treba li vam nešto što će vas bolje zasititi, pojedite jednu kašiku namaza od lešnika ili od nekog drugog orašastog voća uz pola šoljice mleka.

Pet pravila zbog kojih su Francuskinje uvek vitke

Komentari. (0)

Loading