Zahvaljujući savršeno izvajanoj figuri, bivša manekenka El Mekfirson već dugi niz godina nosi laskavi nadimak "Telo", a izgleda da joj i u 52. ovaj naziv pristaje.

I dok većina misli da lepa Australijanka zahvaljujući strogoj dijeti i napornom vežbanju uspeva da održi liniju, istina je sasvim drugačija.

Manekenka je svoje tajne podelila sa čitaocima"Your Fitness" magazina.

- Kad napunite 52, postanete svesni da se do zdravog uma i tela dolazi kombinacijom izbalansirane ishrane, vežbi, intuicije, iskustva i ljubavi, ja zaista u to verujem. Danas u ovim zrelim godinama, mnogo manje se opterećujem time koliko kilograma imam ili koji konfekcijski broj nosim, nego kad sam bila mlađa - kaže manekenka.

#tbt early 1990s-working on design for season 4 @ellemacphersonbody today - using this throwback as inspiration. @grahamshearer #lingerie ps what about that hair !

Фотографија корисника Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) дана 15. Дец 2016. у 3:17 PST

El naglašava da više nije opsednuta kilažom i merenjem kalorija, kao što je bila u manekenskim danima.

- Danas čvrsto veruem da lepota dolazi iznutra i to verovanje mi je promenilo pogled na život. Mnogo više pažnje i vremena posvećujem radu na sebi, meditacija je postala značajan deo mog svakodnevnog života - kaže El i naglašava da je za vitak stas svakako bitan sport, ali da kad god je u mogućnosti, radije bira da vežba aktivnosti na otvorenom, umesto u teretani. Pa tako, njena preporuka je da svakodevno provedete 45 minuta u nekoj vrsti fizičke aktivnosti - makar u šetnji sa drugaricama, radu po kući, džogiranju, đuskanju...

#tbt with these two @cyfly08 @cybu550n 2005. Harbour island. Birthday boys coming up This week. ❤

Фотографија корисника Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) дана 2. Феб 2017. у 7:33 PST

Manekenka insistira i na tome da se ne pridržava strogog režima ishrane.

- Veoma mi je važno da ne moram da budem strogo disciplinovana, kada je ishrana u pitanju. Tajna, po meni, nije u strogom pridržavanju pravila, već u umerenosti. Ne verujem u ekstremne dijete. Moja ishrana se sastoji od dosta zeljastog povrća, salata, voća i čistih proteina - ističe Mekfirson.

Flashback - harbour island -thank goodness it's Friday. @superelixir ! Run into @nordstrom to get some @ellemacphersonbody lingerie.

Фотографија корисника Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) дана 18. Нов 2016. у 5:01 PST

A ono što je po El najvažnije, ukoliko želite da i u zrelim godinama imate fit telo jeste doručak. Njemu treba posvetiti najviše pažnje, smatra lepotica.

- Mislim da je važno da vam prvoi obrok u danu bude nešto toplo. Moj izbor su ovsene pahuljice ili musli sa toplim kompotom od jabuka!

Komentari (0)

Loading