V-tačka: Novi trend u estetskoj hirurgiji na koji zvezde daju ogromne sume novca

Autor:

11.02.2017 23:07

Foto:

Foto:



Nakon grudi, usana i zadnjice, na red su došla i leđa. Da, verovali ili ne, poznate dame troše silne sume novca na novu kozmetičku proceduru kako bi napravile venerine jamice, odnosno mala udubljenja na donjem delu leđa, a ovaj trend prihvatile su i pripadnice nežnijeg pola širom sveta.

Kendal Džener i Miranda Ker samo su neke od poznatih dama koje prirodno imaju ovo udubljenja, a one koje nisu te sreće plaćaju da bi ih imale.

Smatra se da su žene koje prirodno imaju venerina udubljenja boljeg zdravlja i da imaju bolji seksualni život. Loša vest za one žene koje idu na tretmane da bi imale jamice na leđima je da na taj način neće poboljšati ni zdravlje ni seksuali život.

Hirurg dr Amanda Vong-Pauel iz Londona kaže da ovu kozmetičku proceduru traži sve više poznatih ličnosti (čija imena ne može da otkrije), ali i "običnih" žena. Upravo je dr Vong-Pauel izumela tretman "V-tačke".

Ona kaže da ova udubljenja prirodno imaju samo žene atletske građe i da je to razlog zašto se sve više devojaka odlučuje na ovu proceduru - jer žele da izgledaju mlado i fit. Da bi izgledalo "mlado i fit", žene plaćaju 5.750 evra, a dr Vong-Pauel kaže da procedura nije bolna.


- Ali, nekoliko dana nakon zahvata pacijentkinje osećaju bolove koji se mogu rešiti analgeticima - kaže hirurg.

Inače, procedura traje između jednog i dva sata i radi se pod lokalnom anestezijom. Kroz otvor od oko jednog centimetra se pomoću vibracija razbija salo iznutra, a zatim se apsorbuje, kao kod liposukcije, tačno sa tih delova gde treba da ostane udubljenje.

Rezultati počinju da se vide već nakon četiri nedelje, a u potpunosti su vidljivi tri meseca nakon intervencije.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading