Naučnici savetuju: Kako da budete privlačniji

Autor:

24.02.2017 12:22

Foto:

Foto:



Naučnici su se u brojnim radovima u proteklih nekoliko decenija bavili problemom privlačnosti. Pokušavali su da utvrde neke pravilnosti, odnosno koje boje, osobine ili pojave mogu da vas učine privlačnijim ljudima oko vas.

1. Držite se grupa

Prema istraživanju objavljenom u časopisu "Psihološke nauke", postoji nešto što naučnici zovu "efekat čirlidersica". Navodno, ljudima izgledate privlačnije ako ste okruženi drugim ljudima.

2. Smejte se više

Rad objavljen u časopisu "Neuropsihologija" navodi da kada vidite nekoga da se smeje, aktivira vam se poseban deo mozga. Naime, vaš orbitofrontalni korteks se aktivira kada dobijete nagradu, kada vidite lepo lice, ali i kada vidite nečiji osmeh. Naučnici veruju da samim tim osmehom možete da se učinite nekom privlačnije.

3. Smisao za humor

- I muškarci i žene više vole da su u društvu nekoga sa dobrim smislom za humor - navodi Erik Bresler sa Vestfild koledža. Bilo da se smejete na nečije šali, ili vi sami smišljate simpatične dosetke, ljudi vole da su okruženi ljudima sa smislom za humor.

Jedna neobična studija je čak i dokazala takvu tvrdnju. Francuski istraživač Nikolas Gegen je podelio muškarce u dve grupe, jedna je pričala šale nepoznatim ženama. Druga nije. Rezultati su pokazali da pričanje viceva (koliko god loši bili) povećava vaše sanse da dobijete broj telefona devojke koja vam se sviđa čak tri puta.

4. Crvena boja

Nauka je već duže vreme saglasna da se u ljudskom mozgu desi neka magija kada vidi crvenu boju. Istraživanje objavljeno 2012. godine predstavilo je eksperiment gde su prikazivane slike istog muškarca u različitim majicama. U većini slučajeva, ženama je on bio privlačniji kada je nosio crvenu majicu. Isto se desilo i obratno, kada su muškarci gledali slike žena u različitoj odeći.

Komentari. (0)

Loading