Tajna savršenog tena Džej Lo

Autor:

27.02.2017 09:30

Foto:

Foto:



Pevačica Dženifer Lopez je 24. jula napunila 47 godina, ali to niko ne bi rekao po njenom licu. Pop diva, koja osim što ima savršeno zategnuto telo, može se pohvaliti i besprekornim tenom i licem bez praktično i jedne bore. U čemu je njena tajna?

I dok su brojni zlobnici tvrdili da za tako lepo i mladoliko lice može da zahvali estetskim intervencijama, Džej Lo je za britanski časopis "InStyle" otkrila svoju magičnu formulu.

Nisu u pitanju operacije, niti skupoceni tretmani zlatom i kupanje u kavijaru. Ono što ova lepotica praktikuje jeste vrlo jednostavno, svakome dostupno - Džej Lo jednostavno ne pije alkohol!

U intervjuu za ovaj poznati časopis, po diva je izjavila da smatra da alkohol uništava kožu i zato ga izbegava u širokom luku.

- Naravno, kada je neka proslava u pitanju i kada nije kulturno da se nazdravi vodom - popijem gutljaj, dva. I to je sve - kategorična je pevačica. Osim toga, Dženifer je otkrila i da retko boravi na suncu, ako i da uvek nanosi dosta kreme sa zaštitnim faktorom.

Ovu njenu teoriju je potvrdila i specijalista u oblasti dermatologije, Džil S. Vejbel. Ona navodi da je konzumiranje alkohola jedan od najčešćih uzročnika uplanih procesa na koži. Kad unosimo alkohol, šire se krvi sudovi i naša koža postaje veoma osetljiva.

Osim toga, kada se konzumira duže vreme i u većim količinama, alkohol dovodi i do dehidratacije. A za zdravu, svežu i kožu bez bora - hidratacija je imeperativ.

- Hidratacija je ključ kada je reč o održavanju zdrave kože - istakla je Vejbelova i dodala da dehidrirana koža bore čini vidljivijim.

Ipak, nemaju sva alkoholna pića isti efekat na našu kožu. U grupu onih koji joj drastično škode spadaju pića sa dosta šećera, poput margarita, jer previše šećera uzrokuje brže starenje kože.

SMILE! Its Friday!!!! #behappywithyourself #love #tgifriday

A photo posted by Jennifer Lopez (@jlo) on Sep 16, 2016 at 7:30am PDT

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading