Kako na prirodan način izbeleti zube

Autor:

05.03.2017 10:11

Foto:

Foto:Želite holivudski osmeh, ali niste pristalica agresivnih metoda za izbeljivanje zuba. Ričard Markus , jedan od vodećih stomatologa u Velikoj Britaniji, savetuje kako izbeleti zube na prirodan način.

Soda bikarbona

Ona se nalazi u većini pasta za zube koje koristimo i prirodan je izbeljivač zuba. Malo sode bikarbone pomešajte sa vodom i istrljate zube, baš kao da ih perete  sa pastom. Doktor Markus tvrdi da to neće ošetiti zube ni na koji način, već će vremenom posvetleti za nekoliko nijansi.

Jagode

Osim što su izuzetno ukusne, jagode su moćan saveznik u lepoti i zdravlju vaših zuba. One su moćan čistač zuba, zbog kiselina koje sadrže.

Topla slana voda

Pomešajte kašičicu soli u čašti tople vode i to koristite kao tečnost za ispiranje usta. Osim što deluje antibakterijski i izbeljuje zube na prirodan način.

Jedite belu hranu

Što više bele hrane unosite, zubi će biti belji. Uvrstite u svoj jelovnik pirinač, piletinu i ribu, a izbegavajte cveklu, borovnicu, šargarepu i kinesku hranu.

Jabuke

Već je poznato da su zbog kiseline koju sadrže jabuke moćno sredstvo u beljenju zuba. Zato, pojedite jabuku kad god možete: za užinu, posle ručka ili neposredno posle buđenja.

Voda i mleko

Kalcijum u mleku jača zubnu gleđ, a voda spira zubne ploče.Takođe možete piti limunadu ili tonik.Izbegavajte crveno vino.

Kako prepoznati ljude koji crpe energiju od drugih

Električna čestkica za zube

Električna četkica za zube uklanja do 70 % više nečistoća od obične četkice. Doktor Markus tvrdi da vibracija koju proizvodi elektična četkica neuporedivo više izbeljuje zube od one koju postižete sa ručnom četkicom.

Sir

Kad god ste u prilici jedite tvrdi sir jer sadrži kalcijum i moćno je prirodno sredstvo za izbeljivanje zubnih ploča.

Redovne kontrole kod zubara

I na kraju, najvažnije su redovne kontrole kod stomatologa. Preproruka je da se rade barem dva puta godišnje, ali ako primetite nešto neuobičajeno na zubima obavezno se javite stomatologu i ranije.

Koliko su zdrave namirnice zaiste zdrave

Komentari. (0)

Loading