Činjenice koje treba da znate pre nego što se odlučite za gel manikir

Autor:

06.03.2017 13:52

Foto:

Foto:Kada je u pitanju održavanje noktiju jedan od najpopularniji trendova zasigurno je gel manikir. Žene koje ne vole same da uređuju nokte ili nemaju vremena za česta lakiranja kod kuće, obično se odluče upravo za gel lakove. Međutim, pre nego što donesete odluku mi vam otkrivamo tri stvari koje biste trebali znati o ovom popularnom načinu sređivanja noktiju.

Kako na prirodan način izbeleti zube

1. Dugotrajnost gel lakova

Najveći razlog zbog kojih je gel manikir toliko popularan najverovatnije je povezan s dugotrajnošću laka. Za razliku od običnih lakova koji nakon nekoliko dana više ne izgledaju besprekorno, idealan izgled gel laka može potrajati i do tri sedmice ako se pravilno brinite o svojim noktima.

2. Slabljenje noktiju

Postoji mogućnost da proces geliranja noktiju izazove dehidraciju i stanjivanje noktiju. Ono što treba da imate na umu ako se odlučite na gel manikir je da je zapravo najštetniji deo celog procesa samo uklanjanje manikira.

Kako ublažiti proširene pore za samo nekoliko minuta

3. Uklanjanje gela

Odstranjivanje gel laka ne mora nužno značiti i potpuno oštećenje noktiju. Naime, strušnjaci preporučuju jednostavan proces s kojim će oštećenje noktiju biti minimalno.

Nakon što gel na noktima izraste, umesto potpunog skidanja gel manikira odlučite se na stavljanje trajnog laka dokle god gel ne izraste u potpunosti. Trajni lak ne oštećuje nokte i na taj način nećete ni osetiti da ste se rešili gela, a nokti neće biti tanki i oštećeni kao što su nakon direktnog odstranjivanja gela s noktiju.

Komentari. (0)

Loading