Severina, Džej Lo i Demi Mur znaju: Zašto je mlađe slađe?

Autor: Maja Gašić

07.03.2017 09:56

Foto:

Foto:U većini slučajeva, muškarci žele žene koje su sigurne u sebe i zrele, dok dame kod partnera privlači spoj ambicije i nežnosti. U tom slučaju, kombinacija starije žene i mlađeg muškarca ne bi trebalo da bude neobična.

U Holivudu je to sasvim uobičajena pojava, a sve češće i na domaćoj javnoj sceni - Demi Mur i Ešton Kučer, Dženifer Lopez i Kasper Smart, Severina i Igor Kojić... samo su neki od primera.

Dženifer Lopez konačno progovorila o vezi s Drejkom i zašto voli mlađe muškarce

Na ovu temu su vršene obimne studije, a naučnici su utvrdili četiri osnovna razloga koja presuđuju u korist ovakvih veza.

1. Manje „prtljaga“

Jedna od prednosti zabavljanja sa mlađim partnerom je svakako i manjak „prtljaga“ iz prošlosti koji nosi sa sobom. Logično, jer nije imao dovoljno vremena da doživi neko značajnije ljubavno razočarenje. Šta to za stariju ženu znači? Znači da neće svoje frustracije zbog prethodnih loših iskustava prenositi na njihovu vezu, porediti je sa bivšom ženom, uvlačiti je u porodične probleme i sl. Dami u zrelim godinama i sa bogatom istorijom iza sebe, sigurno je dovoljno njenog ličnog „prtljaga“ i bez bavljenja tuđim, zar ne?

To što ste uspešniji u poslu, neće biti smetnja u ovakvoj vezi. Mlađi muškarci se najčešće ne osećaju ugroženim zbog ženine karijere

2. Zarazna energija

Kad se radi o životnim ciljevima i energiji da te ciljeve ostvare, muškarci u dobi između 27 i 35 su u najboljim godinama. Nisu iznureni i istrošeni kao veliki broj starijih pripadnika njihovog pola, a to deluje osvežavajuće na starije žene. Ne sputavaju ih obaveze i odgovornost (koja dolazi s godinama), već ih pokreće ambicija i strast. A starija partnerka može imati koristi od toga. Zbog tih njihovih osobina i pokretačke snage, mlađi partner je zapravo može inspirisati da i ona brže i efikasnije ostvaruje lične ciljeve.

3. Podmađuje duh i telo

Osim što će je sasvim sigurno voditi na zabavna mesta na kojima sigurno nikada nije bila, mlađi partner će se zaista potruditi da partnerki priredi izlazak za pamćenje. Koncerti, izložbe, zanimljivi noćni klubovi, planinarenje, vožnja biciklom... samo su neke od akcija koje može da očekuje. A sve to oživljava mladalački duh kod žene u zrelim godinama, ono što je potisnuli i stavila po strani jer je bilo vreme za sazrevanje i obaveze koje ono donosi. Bonus je i bolja fizička forma, jer treba imati snage da se isprate sve te akcije!

Moja sreća ❤ #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A post shared by Severina Kojic (@severina) on Feb 4, 2017 at 9:44am PST

4. Požrtvovaniji ljubavnici

Nauka kaže da su muškarci u dvadesetim i početkom tridesetih na vrhuncu seksualne moći (zahvaljujući skoku testosterona), dok se kod žena to dešava u tridesetim i četrdesetim. Ako je tako, onda je ovaj spoj idealan. Osim što su u boljoj kondiciji i zategnutijeg tela, što ja za ženu svakako privlačnije, mlađi pripadnici jačeg pola su poznati i kao nežniji i požrtvovaniji ljubavnici. Seksualno iskustvo njihivih partnerki je za njih prilika da nauče nešto novo, da otkriju tajne ženskog tela koje ranije nisu znali...

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading