Pred ogledalom Milice Bursać: Nema zdravog tela bez zdravog sna

Autor:

12.03.2017 13:49

Foto:

Foto:



Autorka televizijskih emisija "Protezanje" i "Budi dobra" Milica Bursać detaljno vodi računa o svom izgledu i zdravom životu, a kako bi to postigla ne odstupa od ustaljenih pravila koja je sebi nametnula. Dan započinje tuširanjem naizmenično toplom i hladnom vodom, a jednom nedeljno uradi piling lica i tela smesom koju pravi sama od šećera, morske soli, kokosovog i arganovog ulja. Milica ne jede ništa posle osam uveče, ali i redovno odlazi na laserske tretmane

Anja Mandić: Ne podnosim žene koje samo dodaju novi sloj mejkapa posle buđenja

A post shared by milica bursac (@bursac.milica) on Nov 9, 2016 at 12:41pm PST

- Rano se budim i rano ležem, najkasnije do jedanaest. Praktikujem bar sedam-osam sati sna. Umivam se hladnom vodom, a tuširam naizmenično toplom i hladnom, što je odlično za cirkulaciju, kožu i grudi, kao i u psihološkom smislu jer razbuđuje i podiže raspoloženje. Jednom nedeljno radim piling lica i tela smesom koju pravim sama od šećera, soli, arganovog i kokosovog ili nekog drugog ulja. Nakon toga nije neophodno stavljati mleko za telo jer je koža dovoljno masna, a i mekana naredna dva-tri dana. Jedno vreme stalno sam koristila mleka i losione, a onda sam shvatila da to ne treba raditi svakodnevno - koža se na taj način ulenji, ne proizvodi sama vlagu i masnoću.

Tajne lepote Jelene Stupljanin: Dobar san – proverena strategija protiv starenja

Da biste se dobro osećali, Milica tvrdi da je najvažniji san.

- San je izuzetno važan, preporuka je da se dovoljno spava i da poslednji obrok ne bude posle 20 časova, kao i da se obavezno uvede neka fizička aktivnost. Ako nemate vremena za klasično vežbanje, svakodnevno uradite ponešto, od jutarnjeg laganog istezanja posle spavanja, preko nekoliko čučnjeva tokom dana, do večernjeg pešačenja na četvrti ili peti sprat. Tako ćete ući u formu a nećete se previše naprezati. Pobornik sam klasične hrane na kojoj smo odrasli, jedem sve, od kiselog kupusa, krompira, sarmi do gulaša. To se kod mene pokazalo delotvornim, mada nemam ništa protiv sirove, veganske ili neke druge hrane.

A post shared by milica bursac (@bursac.milica) on Dec 19, 2016 at 5:22am PST

S obzirom da, kako kaže, veoma voli da se šminka,  ponekad je u stanju da satima gleda tutorijale,  a zatim da ih sama  isprobava.

- Nikad mi nije dosta šminke, stalno kupujem nove proizvode i upotrebljavam sve osim tečnog pudera. Ranije sam isključivo isticala oči, uz blede sjajeve za usne, a poslednjih godinu dana stavljam mnogo jače ruževe što mi je potpuno promenilo način šminkanja. Rado koristim i rumenilo, ono licu daje neku posebnu živost, a maskara je obavezna i uz karmin je dovoljna da izgledam savršeno.

Bursaćeva smatra da joj je kosa najslabija tačka, koja je izuzetno suva i kovrdžava. Nedavno je pronašla frizera koji pravi šampone i pakovanja od prirodnih i organskih sastojaka za svakog ponaosob, a šiša uz pomoć sveće, odnosno “zapečati” dlaku, koja na taj način brže raste i nema iskrzanih krajeva.

Na krovu Srbije

A post shared by milica bursac (@bursac.milica) on Jul 2, 2016 at 10:59pm PDT

Eva Longorija otkrila tajnu svoje negovane kose

-Kad je reč o estetskim korekcijama, poverenje sam poklonila dr Svetlani Bogdanović Rašković, stalnoj saradnici emisije “U zdravom telu” koju sam radila godinama. Kad sam prešla 40, odlučila sam da se sa njom konsultujem oko toga. Redovno odlazim na laserske tretmane, mislim da su oni bez premca kad je u pitanju antiejdžing nega, jer deluju tako što prave mikrooštećenja na epidermu, terajući kožu da zarasta, a da bi se to dogodilo, ona mora da stvara nova vlakna kolagena. Sekundarna posledica toga je jedrija i zdravija koža koja je podmlađena iznutra. Svakom bih preporučila laser, bar jednom do dva puta godišnje, kao redovnu negu, poput skidanja zubnog kamenca. Kad pređu određene godine, žene bi trebalo da se konsultuju sa estetskim hirurgom, a ne da idu kod kozmetičara, dermatologa, fizijatra, čak i stomatologa, jer te stvari nisu nimalo naivne. One iziskuju i dobro oko, i znanje, i veliko iskustvo u antiejdžingu. Nažalost, danas svako sebi daje za pravo da nauči neke šeme i počne time da se bavi, čak i u kućnim uslovima.

Komentari. (0)

Loading