Po ugledu na čuvenu Džejn Birkin: Jednominutni retro "beauty" trik koji Francuskinje praktikuju

Autor: Maja Gašić

13.03.2017 11:17

Foto:

Foto:Kad su u pitanju moda i lepota, Francuskinje su neprevaziđene. Poznato je da ove dame dosta polažu na negu lica i tela, a u poslednje vreme su vratile u modu jedan šminkerski trik po kome je bila poznata Džejn Birkin (70), legendarna glumica i pevačica.

Kažu da su oči ogledalo duše, a postoji vrlo jednostavan način da ih istaknete i to bez suvišne šminke.  Sve što vam je potrebno jeste dobra maskara.

Francuska manekenka Luiz Folan je na svom Instagram profilu otkrila šta je ovih dana u trendu na modnim pistma, ali i ulicama Pariza.

Ova manekenka koju zbog frizure - duge kose sa gustim šiškama, vrlo često porede sa Džejn Birkin, veruje da je pravilno nanesena maskara ključna za isticanje prirodne lepote.


Osim na gornje trepavice, maskaru nanesite i da donje i tako ćete postići efekat "otvorenog pogleda", smatra Luiz.

Po ovom načinu šminkanja bila je poznata i Birkinova, koja je šezdesetih godina prošlog veka važila za ikonu stila. Po njoj je Žan-Lui Duma nazvao i čuvenu torbu, jednu od najtraženijih na svetu, "Hermes-Birkin". Prema legendi, popularna glumica se jednom prilikom požalila Dumi da ne može da nađe dovoljno veliku torbu u koju bi joj stale sve neophodne sitnice. Kreator je zamolio da mu nascrta kako bi ta torba trebalo da izgleda, a ostalo je istorija.

Džejn Birkin sa ćerkama ukrala šou Sen Loranu

Ova torba košta 150 hiljada dolara, a gotovo da nema poznate ličnosti koja je ne poseduje.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading