Vreme je za manikir: Kakvi nokti se nose ovog proleća

Autor:

16.03.2017 11:23

Foto:

Foto:



Ove modne sezone ne morate obnavljati svoju kolekciju lakova, boje koje su se nosile prethodnih godina, aktuelne su i ove, ali ako želite da budete moderne, morate da nabavite neki aksesoar za nokte

Evo šta nokti otkrivaju o vašem zdravlju

Bilo da volite klasičan francuski manikir ili ludujete za eksperimentisanjem sa bojama, ove godine ne može da vam se ne dopadne ono što su modni znalci predstavili kao trendove u manikiru. Proleće i leto 2017. godine biće u znaku jarkog kolorita, šljokica i štrasa, zanimljivih aksesoara za nokte, konrasta glamur – jednostavnost ili u prevodu – za svakog ponešto. Iako su prošle godine bili popularni, nokti sa metalik odsjajem su hit i ove sezone. Možete odabrati bilo koju boju, ali one koje su dominirale na pistama vodećih modnih kreatora su zlatna, srebrna i bakarna. Ipak, najbolje je da ih, umesto da ih u potpunosti lakirate u jednom tonu, “ofarbate” u neku neutrtalnu nijansu i onda obogatite zlatnim detaljem. To može biti tačkica, horizontalna ili vertikalna tanka linija po sredini nokta, komplikovani geometrijski oblik ili pak neki ukras. A detalj za kojim su poludele dame koje prate trendove jeste zlatna žica.

Tanka žica zlatne boje najčešće se koristi da jednostavno uokviri nokte po samoj ivici. Ona se zalepi uz pomoć posebnog lepka za nokte pa se na kraju preko cele nokatne ploče pređe debljim slojem providnog ili gel laka. Za malo kreativnije, od žice mogu da se naprave razne figure – da se stavlja samo na određene delove ili iskombinuje sa lakom u boji. Ovaj moderni manikir svu pažnju poklanja i kutikikuli. Samo nju možete da obojite u zlatnu boju, a ceo nokat ofarbate u neutralnu nijansu.

Crna boja, koja već dugo ne izlaze iz mode, ove godine je ipak potisnuta u drugi plan na uštrb lakova neutralnog kolorita. Ukoliko ih lakirate u bež, odlučite se za neki detalj u crnoj, crvenoj ili još bolje zlanoj nijansi. Dovoljna je i samo crna linija koja izgleda kao nezavršeni manikir. Ona će super da se slaže i uz belu. Linije na noktima namenjene su onima koji vole minimalizam, a moderno je i imati “obrnuti francuski manikir”. Donji deo nokta obojte u zlatnu, na primer, a na ostatku namažite samo bezbojni lak. Francuski manikir se i dalje nosi, samo što se sad umesto bele upotrebljava neki lak u boji.

Činjenice koje treba da znate pre nego što se odlučite za gel manikir

Zanimljivo je da je za ovu godinu kompanija “Pantone”, svetski autoritet za boje, odabrala jarko zelenu kao boju koja će dominirati 2017.

 

-Žuto-zelena podseća na prve dane proleća i vreme kad se priroda budi i obnavlja. A, s obzirom na to da se danas ljudi sve više okreću prirodi i da se to vidi svuda – u arhitekturi, dizajnu, ishrani, stilu života, simbolična zelena obeležiće, sigurno, celu 2017. godinu – izjavila je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka “Pantone Color” instituta.

Top saveti za lepotu najvećih kozmetičkih stručnjaka

 

I dok se trendovi u modi i bjuti svetu smenjuju neprestano, pa je sad moderan ovakav a sutra će biti atraktivan onakav manikir, ono što nikad ne izlazi iz mode jesu uredni i sređeni nokti, kao i lepe, negovane ruke. Kad negde krenete, uvek sa sobom nosite neku bogatu hrtanljivu kremu, kad ste kod kuće neprestano se njome mackajte, a ne zaboravite da sa vremena na vreme stavite i neko ulje za jačanje noktiju ili umekšavanje zanoktica.

Komentari. (0)

Loading