Trik koji praktikuje Anđelina Džoli: Zamenite obroke i mršavite 2 kg nedeljno!

Autor:

18.03.2017 17:00

Foto:

Foto:



"Doručkujte kao kralj, ručajte kao princ, a večerajte ako prosjak" – kaže stara izreka! Upravo na ovoj ideji je zasnovan režim ishrane uz koji ćete nedeljno topiti i do dva kilograma!

Nastala iz ličnog iskustva

Autorka dijete, Triša Kaningam, godinama se mučila s velikim viškom kilograma. Isporobavala je brojne dijete, ali izgubljeni kilogrami su se vraćali. Onda je rešila da primeni drugačiji princip. Umesto da se izgladnjuje, jednostavno je zamenila raspored obroka! Ono što je obično jela za doručak je ostavila za večeru, a ujutru je imala obilan obrok. I delovalo je! Udružila se sa nutricionistkinjom Hajdi Skolnik i zajedno su osmislile detaljan, nutricionistički izbalansiran plan koji je Triši pomogao da za devet meseci sa 136 oslabi na 64 kg!

Zašto deluje?

Kaningam smatra da ako zamenite količinu kalorija koju unosite ujutru sa onom koju unosite uveče, to će u značajnoj meri promeniti način na koji naše telo sagoreva energiju, odnosno te iste kalorije. U praksi to znači da doručak treba da bude obilan i energetski jak. Poenta je i da je jedete u pravo vreme i da posle imate aktivan dan. Ujutru nam je metabolizam najbrži, a kako dan odmiče, on opada. Zato se hrana koju unesemo u jutarnjim časovima najlakše sagori, pa preko dana preporučuje i redovna fizička aktivnost, jer se tako maksimalno iskorišćava potencijal organizma da topi masnoće. Uveče, kad se metabolizam usporava i kada se telo polako priprema za san, treba "jesti kao prosjak", odnosno lagano. Na taj način ćete sprečiti stvaranje masnih naslaga.

I Anđelina Džoli obilno doručkuje!

Jedna od najpoznatijih holivudskih zvezda, Anđelina Džoli, uz pomoć ovog režima ishrane održava vitku liniju. Džoli je izjavila da je u prošlosti izbegavala doručak, samo je pila kafu, ali vremenom je primetila da je ta loša navika počela da utiče na njeno zdravlje, ali i liniju. Već godinama, ujutro ima obilan obrok, a za večeru jede ono što se obično smatra doručkom – činiju muslija sa mlekom!

Šta je na meniju?

Sve vrste povrća su dozvoljene, pa čak i krompiri. Od voća, preporučuje se bobičasto (maline, kupine, borovnice, jagode, brusnice, višnje...), jabuke ananas, breskve, limun, grejpfrut, šljive, pa čak i grožđe koje je bogato fruktozom. Od ostale hrane, na meniju su tofu sir, jaja, riba, piletina, ćuretina, posno crveno meso, malomasni mlečni proizvodi, sve vrste paste, ovas i cela zrna pšenice, sve vrste začina, a posebno beli luk, maslinovo ulje, ceđeni sok od pomorandže i grejpa, malomasni margarin i puter... Šećer, gazirani sokovi i alkohol nisu dozvoljeni, a so i kofein treba uzimati što manje.

Trening od 20 minuta

Dovoljno je da svakog dana (osim vikendom) odvojite po 20 minuta za trening po vašem izboru. Najbolje je da kombinujte kardio i vežbe snage, jer kardio topi salo, a vežbe snage zatežu telo. Takođe, preporuka je da trening ne bude u kasnim večernjim časovima, svakako ne posle večere, jer ćete „razbuditi“ organizam, a što će razbuktati apetit...

 

Primer jelovnika za jedan dan

Doručak: pljeskavica od posnog mesa, šolja barenog pirinča i šolja mešanog svežeg ili poparenog povrća, čaša tople vode sa limunom, 1 voćka

Užina 1: 1 šolja mladog sira, 1 voćka

Ručak: sendvič sa hlebom od celog zrnevlja, neslanim puterom, tunjevinom, sveža salata

Užina 2: šaka semenki suncokreta

Večera: 6 kašika bilo koje vrste nezaslađenih pahuljica sa šoljom obranog mleka, čaša tople vode sa limunom, 1 voćka

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading