Pravila Tamare Bakić za zdrav i srećan život

Autor:

23.03.2017 19:33

Foto:

Foto:



Dok je kao mlada devojka šetala modnim pistama sve što bi obukla na njoj je izgledalo dobro, sada osamdesetdvogodišnjoj Tamari Bakić i godine i bore lepo stoje.

Odevni predmet koji nikada nećete videti na Ani Vintur

Jedna od pionira srpske mode, žena koja je pedesetih šetala pistama i snimala editorijale za modne žurnale i danas predstavlja simbol elegancije, otmenosti i dostojanstva. Odiše nesvakidašnjom vedrinom i svežinom, mada ne posvećuje previše pažnje nezi.

Hajdi Klum zna kako da upakuje svoje zgodno telo: Haljina koja ističe izvajan struk

Godinama koristim istu kremu i za dan i za noć. Negujem kulturu ishrane i brige o fizičkom i duhovnom zdravlju kao sastavni deo moje kulture življenja. Nikada nisam bila pušač i u mladosti sam se bavila sportom. Sa petnaest sam bila državna rekorderka u plivanju prsno na stotinu i dve stotine metara. Nisam mnogo jela, i dan-danas imam tri glavna obroka, ništa između. Uvek obedujem za stolom. Dakle, kod mene nema brze hrane. Dan počinjem čašom vode sa malo limuna, a onda pijem kafu. Posle toga uradim dve vežbe za kičmu i “pet tibetanaca”. Dok ne završim s vežbama nigde ne krećem. Potom doručkujem. Čitam i slušam muziku, družim se sa prijateljima, odlazim u bioskop i pozorište. Ponekad ujutro kad se probudim i nešto me zaboli, kažem samoj sebi: “Ajde, diži se”. Isto tako kada se nađem pred nekom preprekom, pomislim: “Možeš ti to”. Optimista sam. Živim u sadašnjem trenutku i radujem mu se. Ne volim kukanje. Verujem da se ljudi bolje osećaju i da su srećniji ako pomažu drugima i daju im koliko mogu, bez očekivanja da im se vrati - rekla je za "Gloriju" Tamara Bakić.

Komentari. (0)

Loading