Trik koje Francuskinje praktikuju: Vežite traku oko struka, manje ćete jesti!

Autor:

28.03.2017 16:44

Foto:

Foto:



Kad ne možete da umerite u ishrani i "bolujete od gladnih očiju", u našem narodu postoji izreka "zaustavi se kad je najslađe". Lakše reći nego učiniti. Međutim, postoji nekoliko oprobanih trikova koji će vam pomoći da lako i bezbolno ukrotite apetit i skinete koji kilogram viška!

Ako ne želite da držite dijetu, a hteli biste da oslabite, probajte ovo...

1. Mirišite hranu

Američka studija je pokazala da su osobe koje su mirisale hranu, manje osećale glad, a samim tim i manje jele u odnosu na one koji nemaju ovu naviku. Rezultat je 20 kg manje godišnje.

2. Vežite traku oko struka

Ovaj trik praktikuju Francuskinje pre nego što odu na večeru. Onog trenutka kad traka ispod odeće počne da se zateže, to je signal da prestanu da jedu.

3. Okružite se plavom

Ova boja dokazano sprečava apetit. Istraživanje je pokazalo da su osobe koje su boravile u plavoj sobi ili sobi sa plavim osvetljenjem jele čak 33% manje nego uobičajeno.

4. Jedite tofu

Ova biljna namirnica sadrži jedan sastojak po imenu genistin koji dokazano pomaže smanjenju apetita.

5. Koristite veću viljušku

Na ovaj način će i vaši zalogaji biti veći, što će „prevariti“ vaš mozak da misli da se zasitio pre vremena. Osobe koje koriste velike viljuške jedu čak 10% manje od onih koji koriste escajg standardne veličine, pokazala je studija.

6. Stišajte muziku

Glasna muzika, ubrzanog tempa podstiče nas da jedemo brže, a samim tim ćemo uneti više hrane. Ako stišate muziku i opredelite se za mirnije note, bićete opušteniji, žvakaćete duže i samim tim pre ćete osetiti sitost.

7. Unosite kalcijum

Dve nedelje pred ciklus, povećajte dozu kalcijuma, bilo kroz hranu (mlečne proizvode) ili suplemente. Studija je pokazala da se na ovaj način smanjuje nekontrolisan potreba za hranom u PMS-u.

8. Zaljutite se

Ljuta hrana suzbija apetit tako što podiže nivo norepinefrina i epinefrina, hormoni sličnih adreanlinu. Kanadska studija je pokazala da osobe koje konzumiraju predjela sa ljutim sosom u toku obroka unose 200 kalorija manje.

9. Okačite ogledalo naspram stola

Istraživanja su pokazala da osobe koje jedu ispred ogledala unose čak za trećinu manje hrane na godišnjem nivou od onih koji to ne praktikuju.

10. Upalite sveću s mirisom vanile

Posle večere upalite sveću s ovim mirisom i nećete imati potrebu za desertom! Dokazano je da aroma vanile smanjuje potrebu za slatkišima. 160 ispitanika je za tri meseca oslabilo čak četiri kilograma samo zato što je nosilo flastere sa ovim mirisom.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading