Prirodni načini da posvetlite kosu

Autor:

02.04.2017 15:25

Foto:

Foto:



Proleće je idealno doba za promenu boje kose, što se posebno odnosi na prelaz u svetliju nijansu.

Nakon izlaganja sunčevoj svetlosti mnogim ženama kosa posvijetli nekoliko tonova, a najlakše je onima koje imaju tamno blond ili svetlo smeđu boju kose. Mnoge prirodne namirnice imaju svojstva posvetljivanja pramenova, a sunce ubrzava ceo proces, piše sajt "She".

Limunov sok

Limun je poznat po svojstvima posvetljivanja kože, tkanina, ali i kose. Svetli pramenovi dobijeni takvom metodom izgledaju vrlo prirodno. Izmešajte limunov sok iz jednog svežeg limuna sa 6 kašika vode (za srednju dužinu kose) i utrljajte u suvu kosu. Ostavite da stoji dva sata, a na suncu provedite najmanje 30 minuta. Pre i posle obavezno nanesite regenerator jer limun isušuje kosu, a pazite da pre izlaganja suncu ne nanesete limunov sok na kožu.

Krastavac za zdravlje i lepotu

Ako imate prirodno tamnu kosu, nemojte koristiti limunov sok za posvetljivanje jer bi kosa mogla da dobije narandžastu nijansu.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je izvrstan regenerator za kosu, a može je i posvetiti. Nanesite maslinovo ulje na kosu i pročešljajte je, pa izađite na sunce.

Limunov sok možete da izmešate sa maslinovim uljem i vodom i da stavite u bočicu sa sprejom. Protresite bočicu kako bi se sastojci pomešali. Nanesite sprej na vlažnu kosu i više nanesite na kosu po dužini nego pri korenu.

Sve prednosti lepih stopala

Rabarbara

Biljka rabarbara i njen koren ne izbeljuju kosu, ali srednje svetlosmeđoj ili tamno blond kosi daju svetliji ton. Neki recepti predlažu da se stabljika biljke kuva u vodi, a zatim se kosa ispere tom tečnošću. Drugi koriste rabarbaru s korenom u prahu u kombinaciji s kamilicom ili je potapaju u vino.

Pivo

Svetlo pivo takođe može da posvetli kosu. Nanesite pivo na kosu i izađite na sunce. Nakon sat vremena isperite kosu hladnom vodom.

Komentari. (0)

Loading