Aja Jung: Ako je greh, neka je kompletan i vrlo konkretan

Autor:

11.04.2017 20:21

Foto:

Foto:



Direktorka Beogradskog festivala igre i Nacionalne fondacije za umetničku igru, dobitnica Ordena umetnosti i književnosti u rangu viteza Ministarstva kulture Francuske, Aja Jung otkrila je u razgovoru za "Gloriju" da je zbog napornih treninga bila primorana da promeni jelovnik.

Od A do Ž: Aja Jung

Od sedamnaeste godine ne jede meso, već samo ribu i morske plodove, a da joj meso ne prija shvatila je tokom boravka u Njujorku, u baletskoj školi koja je imala i nutricionistu. Kad je stručnjak primetio da ona nema dovoljno snage i energije da igra po osam-devet sati, koliko se tamo praktikuje, kao i da je bole i kosti i mišići, osmislio joj je poseban režim ishrane.

– Počela sam da primenjujem njegove savete i posle izvesnog vremena shvatila da uopšte ne osećam potrebu za mesom, te sam ga sasvim izbacila iz upotrebe. Ali, s druge strane, s vremena na vreme osećala sam neodoljivu potrebu za slatkišima, posebno dok sam aktivno igrala, mada mi se to dešava i danas, naročito uveče, posle velikih fizičkih i mentalnih napora. Onda sam u stanju da smažem parče torte ili kolač – u svakom slučaju, teške čokoladne poslastice. Ako je greh, neka je kompletan i vrlo konkretan. Voćne poslastice mi se nikad nisu dopadale, valjda zbog toga što već godinama jedem baš dosta voća - kaže Aja.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading