Ovo morate znati ako želite da posvetlite kosu

Autor:

24.04.2017 12:34

Foto:

Foto:



Dolaskom proleća većina žena želi promene u svom izgledu, a obično prva na red dolazi kosa. Lepo vreme asocira na svetlije nijanse, pa je idealna prilika da se isprobaju plave boje. Međutim, posle posvetljivanja često je kosa prilično krhka i mora joj se pokloniti mnogo pažnje nakon tako agresivnog tretmana. Zato je neophodno da upotrebite par malih trikova i vaša kosa ostaće zdrava i lepa.

1. Perite kosu samo jednom nedeljno

Ovo je i pravi trenutak da uložite u kvalitetnu negu za kosu, jer ćete preparate koristiti manje nego do sada. Umesto regeneratora, svaki put nanosite masku. Ako mislite da će vam to oduzeti vreme u ionako prebukiranom danu, na tržištu postoje maske koje instant obave svoj posao. Odaberite svoju i nemojte zanemariti ovo pravilo, osim ako ne želite slamu na glavi.

2. Nemojte mokru kosu trljati peškirom

Oporavite kosu maskom od banane

Umesto da kosu umotate u peškir i onda trljanjem pokušavate izvući višak vlage, rukama nežno iscedite kosu i ako ikako možete, pustite je da se osuši prirodno, bez fena.

3. Nabavite svilenu jastučnicu

Profesionalci otkrivaju: Najčešće greške u farbanju sede kose

Pomoći će vam da smanjite lomljenje kose, ali i da sačuvate vlagu zaključanu u vlasima. A izbeljenoj kosi ništa nije potrebnije od vlage. Investicija koja ste stvarno isplati.

4. Nanesite malo kokosovog ulja

Ne samo da će vam pružiti negu, nego ono sadrži i prirodni SPF faktor i tako će štititi vašu kosu od sunca, a kad uskoro krenete na more, smanjiće i apsorpciju soli i hlora u vlasima.

Komentari. (0)

Loading