Beauty proizvodi koje treba izbegavati

Autor:

07.05.2017 10:18

Foto:

Foto:Većina žena ne može da odoli beauty novitetima uprkos činjenici da svi proizvodi za lepotu nisu podjednako pogodni za njihovo lice i telo. Pojedini gelovi će vaše lice ostaviti izuzetno glatkim, dok drugi neće imati isti, pozitivan efekt. Isto je i sa šamponima, ali i brojnim drugim proizvodima. Internet stranica Prevention okupila je zato dermatologe, frizere, šminkere koji su otkrili koji beauty proizvodi nam ne čine uslugu, prenosi portal zivim.hr

Toniranje: Tajna privlačnog lica

Sniženi proizvodi za kosu

Neretko su takvi proizvodi, kažu stručnjaci, stajali godinama u skladištima, te im je istekao rok trajanja. Ako ste verni pojedinom brendu, najsigurnije ga je kupiti u profesionalnom salonu ili kod ovlašćenog prodavca.

Makazice za zanoktice

Vidljiva kožica možda vam se ne sviđa, ali ona ima važnu ulogu. Ona je, kažu dermatolozi, važan pečat noktiju i ključna za celokupno zdravlje noktiju. Rezanje ili agresivno potiskivanje zanoktica ostavlja nokte ranjive, ali i podložne infekciji. U redu je malo ukloniti višak i to najbolje posle tuširanja. Koristite potiskivač, ne makaze kako biste nežno gurnuli kožu. Ona će tada biti meka od pare, tako da bi ovo trebalo da bude brz i jednostavan zadatak.

Toneri za lečenje akni koji su na bazi alkohola

Tradicionalni toneri na bazi alkohola samo će isušiti vašu kožu, upozorava Joshua Zeichner, njujorški dermatolog. Često, odrasle žene s aknama zapravo imaju suvu kožu, a alkohol uklanja esencijalnu vlažnost kože pogoršavajući celu situaciju. Koristite radije hidratantne kreme bez ulja koje neće začepiti pore. Uz preparate protiv akni i ovu kremu imaćete bolje rezultate.

Za frizuru iz snova: Male tajne šampona za suvo pranje kose

Dugotrajni ruževi

Ovakvi ruževi imaju tendenciju da se preterano suše na usnama i ostavljaju ih grube. Usne će biti sve suvlje, pa ponekad umesto ovakvog ruža opredelite se za sjajnom teksturom i proizvodima s bogatom hidratacijom.

Serumi koji sadrže silikon

Kako pušenje uništava vašu lepotu

Silikonski proizvodi za kosu u početku je čine glatkom i sjajnom. Mežutim, neretko za sobom ostavljaju premaz koji s vremenom može blokirati hranjive sastojke da uđu u kosu. Niste sigurni jesu li vaši proizvodi dobri? Proverite sastojke i izaberite one proizvode na kojima piše cyclomethicone. Ono što preporučuju stručnjaci su lagana ulja za kosu.

Komentari. (0)

Loading