Beauty tajne Dušice Novaković: Osnova dobre nege je pre svega čistoća

Autor:

08.05.2017 22:44

Foto:

Foto:



Glumica dan ne može da započne bez sveže ceđenog soka od citrusa, domaćeg sapuna i mlake vode, hajlajter joj pomaže da ujutru deluje sveže i odmorno, a leti najčešće miriše na parfem ‘Love’

Dan počinjem nekim citrusnim voćem u sveže ceđenom soku ili smutiju. To je dobar obrok, pun vitamina i energije koja mi je neophodna za dnevne obaveze.

Moj posao zahteva ozbiljnu šminku. Posle predstave, još u pozorištu, lice očistim tonikom ili vlažnim maramicama, a čim dođem kući, trudim se da ga operem mlakom vodom i sapunom. Otkrila sam neke sapune koji su prava blagodet za kožu, prirodni su i ručno pravljeni, koristim ih već godinama, kao i prirodnu kozmetiku, bez hemije. Takvi proizvodi hidriraju kožu i čine je vrlo mekanom i nežnom tokom čitavog dana.

Ne mogu bez paste za zube i dobrog sapuna, jer je osnova dobre nege pre svega čistoća.

Hajlajter “Guerlain” je sve što mi treba kad sam neispavana i umorna. Priznajem, već dve godine bez njega ne mogu da zamislim život, pravi je “čarobnjak”. Njime samo malo natapkam lice i odmah izgledam svežije.

Preko dana najčešće stavim samo maskaru i labelo ili sjaj za usne. Trudim se da ne koristim tešku šminku, mnogo pudera i rumenila, mislim da je izuzetno važno da kožu odmorim, da može da “diše”. Kompletno se šminkam samo ako uveče idem na neki događaj ili premijeru. Ruž je tada obično crven, a zavisno od raspoloženja istaknem ili usne, ili oči.

 

Veliki sam ljubitelj mirisa, imam čitavu kolekciju različitih parfema. Zimi najviše volim da mirišem na “Euphoriju” brenda “Calvin Klein”, a leti na “Love” kuće “Chloé”, koji je puderast i svež. U toplijim mesecima mi prijaju lagani mirisi koji ne guše ni mene ni okolinu. Mada je “Chanelov” “Coco Mademoiselle” neprevaziđen, s njim nikad nema greške.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading