Saveti dermatologa za negu lica pre spavanja

Autor:

15.05.2017 21:48

Foto:

Foto:



Dermatolozima se postavljaju zaista raznolika pitanja o nezi kože, a sada su otkrili šta oni rade pre odlaska u krevet. Evo koje sve proizvode koriste dermatolozi i kakvu rutinu imaju da bi im koža bila sjajna i zdrava.

Limun kao prirodna kozmetika

Postoje proizvodi koje dermatolozi preporučuju drugima, ali i oni koje sami koriste. Sigurno očekujete da specijalisti za kožu imaju komplikovanu noćnu rutinu koja se nikako ne bi mogla uklopiti u vašu, ali istina je savim drugačija. Ovo su jednostavne navike koje dermatolozi upražnjavaju svako veče pre odlaska na spavanje, kako bi im koža bila lepa i zdrava

Nežno uklone svu šminku

Stručnjaci za kožu kažu kako je uveče najvažnije odstraniti apsolutno svu šminku i prljavštinu s kože, a da istovremeno ne isušite lice. Kremasti čistači s nežnim sastojcima su vam najbolji prijatelj i nikada nećete upoznati dermatologa koji koristi ili preporučuje proizvode pune sintetičkih sastojaka, mirisa ili konzervansa.

Koriste proverene anti-age proizvode

Dermatolozi su svesni toga da su anti-age proizvodi izuzetno važni u nezi kože. Retinol i antioksidansi na vrhu su sastojaka koje ćete pronaći u njihovim noćnim serumima i anti-age proizvodima. Ukoliko želite kopirati negu dermatologa, svakako pre spavanja koristite neki anit-age proizvod.

Kozmetika iz prirode koju obožavaju svetske zvezde

Na prvo mesto stavljaju oči i usne

Dermatolozi uvek naglašavaju kako je najvažnije posvetiti posebnu brigu usnama i području oko očiju jer je na tim delovima koža izuzetno tanka i osetljiva i potrebna im je drugačija nega nego na ostatku lica. Područje oko očiju negujte kremama s retinolom, a usne ultra bogatim balzamima i to posebno pre spavanja kako bi se tokom noći koža nahranila.

Ne zaboravljaju vrat

Idealna maska protiv upornih mitisera

Nega lica kod dermatologa proteže se sve do vrata. Vrat je deo tela koji će vam najpre odati godine, ako se ne brinete o njemu kao što se brinete o licu, a upravo je on često zapostavljen. Područje vrata dermatolozi neguju proizvodima na bazi hijaluronske kiseline i različitih vitaminskih koktela pa neka takav bude i vaš izbor.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija

Baš poput čišćenja lica, dermatolozima je važna i hidratacija. U ovom delu nege stručnjaci ne štede pa kupuju kvalitetne i proverene hidratantne kreme. Važno je da vam proizvod sačuva vlagu u koži i da se ujutro probudite s negovanim licem. Koristite proizvode sa hijaluronskom kiselinom koja će svakoj kremi dodati hidratantna svojstva.

Komentari. (0)

Loading