Anđelka Prpić u novoj "Gloriji": U zdravom telu zdrav duh

Autor:

24.05.2017 17:00

Foto:

Foto:



Glumica Anđelka Prpić (32), koja se proslavila serijama “Žene sa Dedinja” i “Andrija i Anđelka”, a trenutno je član žirija šou-programa “Super ljudi” na TV Prva, i te kako je svesna koliko su dobra kondicija i fizička aktivnost važni da bi mogle da se ispune brojne obaveze tokom dana.

Uz poslovne angažmane, a upravo priprema i monodramu “Ju šta me snađe” koju režira njen kolega iz žirija Branko Đurić Đuro, ona je i supruga i majka petogodišnjeg Jakše, s kojim provodi svaki slobodan trenutak u prirodi, gde šetaju, voze bicikle, skupljaju šišarke. Usvajajući latinsku izreku “U zdravom telu zdrav duh” (Mens sana in corpore sano), redovnim vežbanjem i vođenjem računa o ishrani mnogo je unapredila kvalitet života.

Koliko vam je važna fizička aktivnost i da li redovno vežbate?

- Spadam u grupu ljudi koji sve uče i uviđaju na sopstvenim greškama, da ne kažem kada udare glavom o zid. Dok sam odrastala, sport mi nije bio sastavni deo svakodnevice. Ali prepoznala sam problem, ne samo zbog fizičkog izgleda, iako je i to bila tema, već najviše zbog svog deteta. Shvatila sam da za sve aktivnosti i trenutke koje želim da provedem s njim treba da budem mnogo brža, pokretnija, življa, i u tome mi je bavljenje telom i kondicijom mnogo pomoglo. Pronašla sam idealnog trenera, Nikolu Stamenkovića, koji je u meni probudio želju za sportom i uveo me lagano u taj svet. Beskrajno sam mu zahvalna na tome.

Ostatak teksta pročitajte u novom broju časopisa “Gloria” koji je u prodaji od 19. maja!

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading