Jutarnje greške zbog kojih se tokom dana osećate loše

Autor:

30.05.2017 10:42

Foto:

Foto:



Po jutru se dan poznaje. Ako imate zdrave jutarnje navike, znači da će vam i ostatak dana biti prijatan. Proverite koje to loše poteze činite od ranog jutra i pokušajte da ih promenite. Vaš organizam će vam biti zahvalan.

Zašto smo gladni posle neprospavane noći

Odlažete alarm?

Možda vama znači svaki sekund sna, ali stručnjaci tvrde da odlaganje alarma nije dobra ideja. Vrlo verovatno da ćete tokom odlaganja buđenja na kraju završiti u dubokom višečasovnom snu, zapostavljajući sve obaveze koje ste isplanirali tog dana. Onda sledi faza mrzovoljnosti i neraspoloženja čim ustanete, kad god to bilo.

Preskačete rastezanje u krevetu

Umesto što se sklupčate još pet minuta u krevetu, trebalo bi da se probudite na prvi zvuk alarma i da se rastegnete i to preko celog kreveta. Ne samo da ćete rastegnuti sve mišiće, već ćete dobiti i samopouzdanje za početak dana, objasnila je psihološkinja sa Harvarda Ejmi Kadi. Ona tvrdi da su ljudi koji se razbuđuju sa rukama raširenim u obliku slova V izuzetno srećni. S druge strane, oni koji se bude u fetalnom položaju su pod većim stresom. Dokazano je da protezanje povećava fleksibinost, poboljšava cirkulaciju i oslobađa nas napetosti.

Ova hrana može da vam pomogne kada osećate mučninu

Odmah kuvate kafu

Nije dobro da pijete kafu rano ujutru, jer u to vreme telo proizvodi najveću količinju hormona kortizola koji nam pruža dovoljno energije za ostatak dana. Zato, ako u to vreme unosite kofein, telo će proizvesti manje kortihoza. Savetujemo vam da svoj omiljeni napitak pijete posle 10h.

Ne spremite krevet

Pospremanje kreveta je dobra jutarnja navika i bilo bi dobro da je uvrstite ako vam do sada nije bila na listi obaveza. Pospremanje kreveta ujutro povećava produktivnost u ostatku dana.

Preskačete doručak

Ovo ste čuli verovatno milion puta, ali ponovićemo milion i prvi. Doručak je najvažniji dnevni obrok i kao takav mora biti hranjiv i bogat vitaminima. On daje energiju i koncentraciju tokom celog dana.

Komentari. (0)

Loading