Greške u šminkanju koje vam dodaju i do pet godina

Autor:

08.06.2017 09:34

Foto:

Foto:Mnoge žene nemaju naviku da popravljaju šminku tokom dana. Po iskustvu stručnjaka razmazana maskara i kreon, ili puder koji se tek po negde nazire, mnogo su gora opcija nego da uopšte ne nosite "make up".

Trendi ruževi za leto 2017: Da vaše usne pozivaju na greh

Postoje određene rutine kojih bi trebalo da se odreknete ukoliko ne želite da doživite totalne make up katastrofe tokom dana.

Mnoge žene koriste teške, tamne ruževe s hladnim podtonovima, a takvi ruževi, sem što vizuelno smanjuju usne i ostavljaju utisak “hladnoće”, mogu uvek da naprave problem.

Ukoliko se ipak odlučite za tamnije ruževe, predlažemo da često vadite ogledalce iz torbice kako biste pogledale da li vam se deo ruža razmazuje po zubima.

Da ne pričamo o mat tamnim nijansama koje mogu toliko da isuše usne da se, pri krajevima usana, nagomilavaju ostaci ruža i vaše isušene kože.

Gledajte da mat tamni ruževi budu što kremastije teksture pre nego što se “pretvore” u mat i obavezno stavite balzam ili masnu kremu pre nego što nanesete ovakav ruž.

Saveti dermatologa za negu lica pre spavanja

Pudera u prahu se posebno čuvajte! Pogrešna nijansa ili nepravilno nanošenje mogu da donesu rezultat naglašavanja pogrešnih linija na vašem licu. Obavezno nanosite puder u prahu velikom četkom i na što veću površinu. Radije se odlučite za puder u kamenu, ali u svakom slučaju nikako nemojte da eksperimentišete sa tonovima. Zapamtite: Vaš prirodni ten neka bude orjentacija za boju vašeg pudera!

Čuvena tema u poslednje vreme su – obrve! Ne želite da vas ismejavaju po društvenim mrežama, zar ne? Sve obrve koje su pretamne ili preterano naglašene izgledaju neprirodno i privlače pažnju. Uvek koristite olovku u boji vaših prirodnih obrva ili koju nijansu gore – dole, u zavisnosti od boje vaše kose.

Beauty proizvodi koje treba izbegavati

Savet za kraj: Nosite uvek sa sobom maramice za šminku i najnužnije proizvode kako biste željeni izgled mogli da održavate tokom celog dana.

Komentari. (0)

Loading