Ne želite da se odreknete slatkiša: Trik za mršavljenje koji ćete obožavati

Autor: Svetlana Stojaković

02.07.2017 09:51

Foto:Ne valja jesti slatko, naročito čokoladu, pre ručka ili večere - ovog saveta se, prema najnovijim istraživanjima, ne trebate baš toliko slepo pridržavati.

Namirnice koje ubrzavaju metabolizam

Naime, dokazano je da žene, koje umesto mlečne ili bele čokolade konzumiraju tamnu, neće prejesti kad dođe vreme za glavni obrok.

Ovu tezu potvrdilo je i istraživanje univerziteta John Moores iz Liverpula, u kojem je učestvovalo 14 žena u dobu od 50 do 65 godina.

- One koje su jele tamnu čokoladu osećale su se sitije, a u organizam su unosile skoro sto kalorija manje od žena kojima smo dali mlečnu čokoladu. Posle tamne čokolade ispitanice su konzumirale čak 25 odsto manje hrane od druge grupe žena - objasnili su istraživači.

Stručnjaci kažu kako tamna čokolada sadrži više polifenola, biljnih spojeva koji smanjuju apetit.

- Probajte da konzumirate, na primer, čokoladu za kuvanje 35 dana. Imaćete barem pola kilograma manje od onih koji su jeli mlečnu - tvrde stručnjaci, a prenosi Daily Mail.

Novi gastronomski trend za zdravo i vitko telo: Ishrana po uzoru na Vikinge

Naravno, napominju kako ovo istraživanje nije merodavna metoda za reguliranje telesne težine, nego samo smernica za one koji ne žele da se odreknu slatkiša, ali istovremeno žele da zadrže vitku liniju.

Komentari. (0)

Loading