Plaža je idealno mesto za jutarnje vežbe

Autor:

06.08.2017 11:42

Foto:

Foto:



Sezona godišnjih odmora uveliko je u toku, ali to ne znači da bi trebalo da se odmarate i od vežbanja. Naprotiv, slobodni dani, pogotovo ukoliko ste rano ujutru na plaži, idealno su vreme za vežbe koje jačaju mišiće i oblikuju figuru. Ne samo što na ovaj način možete da popravite psihofizičku formu, nego ćete postati zadovoljniji i time kako vam stoji kupaći kostim.

Lagane vežbe u vodi za vitak struk i čvrstu zadnjicu

Ukoliko želite da rezultati budu brzo vidljivi, vežbajte svakodnevno, a trening započnite tridesetominutnim džogiranjem.

Rameni pojas

Stanite uspravno i zauzmite raskoračni stav. Noge bi trebalo da su razmaknute u širini kukova. Na udisaj, podižite ruke u stranu, a na izdisaj ih vratite u početni položaj. Ponovite vežbu u tri serije po 15 ponavljanja. Između serija pravite pauzu 30 sekundi i lagano prošetajte. Vodite računa o tome da vam prilikom izvođenja vežbe budu zategnuti mišići stomaka, leđa ispravljena i mišići karlice stegnuti. Ovu vežbu je važno da radite sa tegovima od dva i po do tri kilograma, jer se tako postižu najbolji rezultati u jačanju mišića ramenog pojasa.

Jače ruke

Zauzmite isti stav kao u vežbi za jačanje ramenog pojasa. Ovom prilikom ruke ostaju uz telo, podižete samo podlaktice ka grudima. Da biste vežbu izvodili pravilno, važno je da vam laktovi "ne šetaju" levo-desno dok izvodite pokret. Vežbu počinjete sa udahom, a na izdisaj podižete tegove ka grudima. Ponovite vežbu 15 puta u tri serije sa pauzama.

Sitnice koje život znače: Dame, da li ste spremne za plažu?

Zategnute noge

U stojećem stavu ruke postavite jednu preko druge, a šake oslonite na nadlaktice. Iz tog stava spuštajte se u čučanj, ali tako da ne dozvolite da vam kolena idu suviše napred - da ne prelaze vrhove prstiju na stopalima. Dok vežbate, zatežite mišiće celog tela i kontrolišite pokrete. Ne žurite. Važno je da vežbate pravilno. Na udah se spuštajte u čučanj, a izdišite dok se podižete do stojećeg stava. Uradite od 10 do 15 čučnjeva u tri serije.

Zadnjica

Iz stojećeg stava iskoračite jednom nogom napred, do položaja da kontrolišete ravnotežu celog tela. Šake postavite na bokove. Na udah spuštajte koleno druge noge ka podu. Na izdisaj, podižite se gore. Ponovite vežbu od 10 do 12 puta jednom nogom, pa zatim i drugom. Napravite pauzu 30 sekundi i ponovite još dve serije.

Leto je pravo vreme da osvežite kožu: Piling od citrusa

Prava leđa

Ponovo uzmite tegove. Zauzmite raskoračni stav, tako da vam noge budu razmaknute u širini bokova. Noge zatim blago povijte u kolenima. Leđa savijte napred ka podu (vidi sliku). Ruke "vise" ispred tela. Udahnite, pa na izdisaj "vucite" tegove ka grudima (vidi sliku). Ovom vežbom ojačaćete mišiće leđa. Ponovite vežbu od 10 do 15 puta u tri serije.