7 krivaca u čaši zbog kojih lako dobijamo kilograme

Autor:

05.09.2017 11:59

Foto:

Foto:



Gubljenje kilograma nije nimalo lak posao. Pravilna ishrana i redovno vežbanje ključni su za skidanje viška, ali ne zaboravite i da je podjednako važno da obratite pažnju i na ono što pijete. Zbog prekomerne konzumacije ovih sedam pića vrlo lako možete dobiti na težini

1. Punomasno mleko

Mleko je važno za zdravlje kostiju i zuba, ali ako je vaš cilj gubitak kilograma, onda bi trebalo da smanjite konzumaciju punomasnog mleka i potražite izvor kalcijuma u drugim proizvodima koji nisu mlečni, poput brokolija i žitarica.

2. Proteinski šejk

Ishrana bogata proteinima je vrlo važna, pogotovo ako vežbate i želite da izgradite mišićnu masu. Ali, ako želite smršati, onda biste trebali da izbegavate konzumaciju proteinskog šejka posle treninga.

3. Sveži sok

Sveži sokovi dobra su opcija s vremena na vreme, međutim, njihovo prečesto i prekomerno ispijanje nije idealno. Sadrže velik broj kalorija i šećera, pa će vam odmoći pri gubitku kilograma.

4. Smoothie

Detoksikacija tela: Koja hrana čisti organizam

Odlično piće koje je puno svežeg voća i ostalih namirnica po vašem ukusu. Ukoliko vam smoothie menja obrok i konzumirate ga svaki dan u prekomernim količinama onda su velike šanse da ćete dobiti na težini, a ne izgubiti.

5. Koktel

Koktelima retko ko može odoleti, ali ako ste rešili da skinete kilograme, njihova konzumacija nije preporučljiva. Naime, voćni kokteli i oni koji sadrže više alkoholnih pića prepuni su kalorija. Onda barem umesto koktela odaberite ona alkoholna pića koja sadrže puno manje kalorija.

6. Posebna kafa

Veliki broj ljudi započinje dan ispijajući kafu, a tokom dana mnogi popiju i po nekoliko šolja omiljenog crnog napitka. Ukoliko spadate u onu grupu kafopija koji vole kafu s mlekom, kapućino, kao i one sa mnogo šećera, šlaga, mleka ili čokoladnih preliva, znajte da konzumirate velik broj kalorija.

7. Energetski napitak

Oni koji nisu ljubitelji kafe često se opredeljuju za energetska pića. Ono na šta treba da obratite pažnju jesu hranjiva vrednost, odnosno broj kalorija i količina šećera, jer većina takvih napitaka upravo ima itekako visok udeo kalorija i šećera.