Koliko je masaža dobra za naše zdravlje

Autor:

11.10.2017 16:26

Foto:

Foto:



Ubrzani ritam života i nedostatak novca uvrstio je masaže u ponude dana u velnes centrima i salonima za masažu, gde se za malo novca može dobiti mnogo.

Iako možda niste veliki ljubitelj ove vrste relaksacije, dobro bi bilo da razmislite o redovnoj masaži kao sjajnoj prevenciji zdravstvenih problema, jer dokazano je da je masaža prirodna metoda kojom se poboljšava zdravlje i održava snaga organizma.

U osnovi svake masaže je dodir - pokret, te se upravo preko dodira omogućava pravo pozitivno terapijsko delovanje.

Masaža deluje na ceo organizam tako što relaksira muskulaturu, ubrzava cirkulaciju, smanjuje spazam – napetost mišića. Osim što ćete se osećati opušteno, masaža će vam doneti i čitav niz dobrobiti koje nećete osetiti odmah, ali ćete biti zahvalni u budućnosti.

Posle masaže, u telu će se sniziti nivo kortizona, hormona stresa, koji utiče i na nivo šećera u krvi i holesterol, a povezan je i sa padom imuniteta.

Istraživanja su pokazala i da masaža snižava povišeni krvni pritisak, čini zglobove fleksibilnijima i pozitivno utiče na koncentraciju.

Čak samo jedan tretman masaže pomaže imunološkom sistemu da se odupre bakterijama i virusima.

Masaža: Vodič za uživanje

Takođe, posle masaže povišeni krvni pritisak, posebno onaj uzrokovan stresom, značajno se snižava.

Za trajniji učinak snižavanja pritiska, pokazalo je istraživanje, redovni odlasci na masažu služe kao efikasna metoda kontrole krvnog pritiska kod svih osoba s hipertenzijom.