Brižit Makron: Ovako prva dama Francuske održava vitku liniju

Autor:

07.11.2017 15:38

Foto:

Foto:



Briži Makron, prva dama Francuske, osim što je dobro poznata po svom istančanom modnom ukusu, veliku pažnju posvećuje i zdravoj ishrani.

Šezdesetdevetogodišnja supruga Emanuela Makrona ne izlazi iz mladenačkih odevnih kombinacija, a kako bi bila u top formi, vitku figuru održava izbalansiranom ishranom koja se najviše bazira na voću i povrću.

Crno-belo je uvek u modi: Klasika od koje ne odustaje Brižit Makron (foto)

Iako nije želeo da ulazi u detalje njene ishrane, prema rečima šefa kuhinje Jelisejske palate, gospođa Makron svakog dana pojede 10-ak porcija sezonskog voća i povrća, dok njen suprug Emanuel ponekad preferira 'konkretnije' obroke poput kaloričnog punjenog odreska, slasnog jela "cordon bleu".

Dok za zaposlene u Jelisejskoj palati važi unapred kreiran meni, Makronovi mogu naručiti što god požele, od sendviča pa do sušija.

Ipak, šef kuhinje predsednika francuske ističe da ne postoji 24-časovna posluga u sobu.

-Nismo žrtve predsedničke hirovitosti -kaže 39-godišnji šef Gomez u intervjuu za britanski Telegraph.

Poznati kuvar koji je osmišljavao obroke za četiri prethodna predsednika objasnio je kako se jelovnik uvek prilagođava ličnom ukusu predsednika, ali većina jela se, svakako, bazira na francuskoj gastronomiji.

Otkrio je i zanimljiv detalj - sir i vino ponovo su na jelovniku Jelisejske palate nakon što ih je predsednik Nikola Sarkozi 'proterao' tokom svoje petogodišnje vladavine.

-Ako je to, naravno, moguće, uvek ćemo se poslužiti samo francuskim proizvodima na predsedničkom stolu. Sva naša riba, meso, voće i povrće ili dolaze iz Francuske ili iz prekomorskih teritorija. Prioritet nam je lokalna hrana proizvedena manje od 100 kilometara od Pariza, što se najviše odnosi na voće i povrće i neke mlečne proizvode - kaže Gomez.

Објава коју дели Marie Luneau (@marie.luneau) дана 4. Нов 2017. у 11:33 PDT

Brižit i Emanuel Makron: Novi član porodice u Jelisejskoj palati (foto)

Dodao je i kako su oko polovine sastojaka koji se nađu na stolu Jelisejske palate organski, a neke se od biljaka, uključujući ruzmarin i lovor, uzgajaju u velikim vrtovima predsedničke palate.