Izbegnite greške: Treba li kosu šišati suvu ili mokru?

Autor:

28.11.2017 14:33

Foto:

Foto:



U svakom salonu će vam ponuditi, a negde čak i insistirati da vam operu kosu pre šišanja. Međutim, ne mora da znači da je ovakav tretman najbolji za vas. Ne zahtevaju svi tipovi kose isti tretman, pa tako ni pranje pre nego što se vrhovi ošišaju.

Prema pisanju portala "Woman's Health", svaki tip kose zahteva drugačiji tretman.

Ravna kosa i "bob" 

A post shared by Tress (@tress_app) on Nov 28, 2017 at 3:34am PST


Ukoliko spadate u onu grupu žena koje imaju svilenkastu ravnu kosu ili imate paž odnosno popularnu "bob" frizuru, onda je vašu kosu najbolje šišati dok je mokra. Na taj način najlakše se dobije ravna linija.

"Pixie" frizura


Ovakvu metodu šišanja izaberite i ako se odlučite za popularnu "pixie" frizuru. I najmanja greška kod šišanja mogla bi ovu frizuru uništiti i učini da izgleda prekratko, zbog toga je bolje šišati mokru kosu.

Prirodne lokne


Ukoliko spadate u grupu srećnica koje ne moraju da idu kod frizera kako bi svoje lice uokvirile loknama, za vas je suvo šišanje kose. Osobe koje imaju kovrdžavu kosu predstavljaju izazov za svakog frizera, a on će vam najbolje pružiti oblik koji želite ukoliko je obrađuje u njenom prirodnom obliku.

Oštećena i tanka kosa

Isti princip važi i za kosu koje je oštećena ili tankih vlasi. Najbolji način da vaš frizer vidi da li je odstranio problematične delove jeste ukoliko kosa nije vlažna.

Maja Gašić

Autor